Badia Ballan. Foto: Anders Hjerming

Badia Ballan. Foto: Anders Hjerming

Badia Ballan – en kristen arabisk kvindes erindringer i Virum Kirke

Ivan Rod har skrevet en bog om Badia Ballan. Mød dem begge 3. oktober i Virum Kirke

I Virum Kirke kan man 3. oktober opleve Badia Ballan i et interview med journalist, ghostwriter og forfatter Ivan Rod, der er forfatter til biografien ”Badia Ballan – en kristen arabisk kvindes erindringer fra Israel og Danmark”, som udkom i april i år.

Bogen handler om Badia Ballans opvækst og ungdom i Israel og om de næsten 50 efterfølgende år som voksen kvinde, sygeplejer, hustru og mor i Danmark.

Badia Ballan er født i 1944 i en landsby i Galilæa i datidens Palæstina, som efter 1948 blev indlemmet i den nyoprettede stat Israel. Her voksede hun op hos sin kristne, arabiske familie med 10 søskende og en farmor under samme tag.

Sliddet i markerne og den udbredte analfabetisme ansporede hende til at tage en uddannelse som ”practical nurse”, og da hun i 1969 tog et krydstogt til Italien og derfra med tog gennem Europa, endte hun i Danmark, hvor hun mødte en mand. De blev snart gift og fik børn, og i dag, 50 år senere, er Badia dansker, pensionist og en aktiv frivillig i bl.a. Danmission, hvor hun hjælper praktikanter med jobtræning.

Foredraget 3. oktober kl. 19.30 er gratis. Billetter kan reserveres på www.virumkirke.dk

Publiceret 29 September 2019 08:30