Quintessence er opstået som strømme af sammenspil gennem mange år - med kilder i Copenhagen String Quartet.

Quintessence er opstået som strømme af sammenspil gennem mange år - med kilder i Copenhagen String Quartet.

Kvintessensen af den klassiske musik

Kernen i det klassiske musiks repertoire bliver 29. september kl. 16 udfoldet i Sorgenfri kirke

Essensen af mange års musikalsk partnerskab udfolder sig i Lyngby-Taarbæk musikforenings 2. koncert med kvintetten ”Quintessence”.

Ved koncerten i Sorgenfri spilles Mozart Kvintet i c-mol og Dvorak “amerikanske” kvintet, værker som regnes for nogle af komponisternes bedste.

Quintessence er opstået som strømme af sammenspil gennem mange år- med kilder i Copenhagen String Quartet, og i nære familiære bånd på tværs af kvintetten. Bindingerne som udgør kvintet-molekylet er ægteparret og bratschisterne Bernd Rinne og Katie Ridley, ægteparret og violinisterne John Bak Dinitzen og Anne Marie Kjærulff samt cellist: Julie Tandrup Kock. Bernd og John var midteraksen i Copenhagen String Quartet, og deres musikalske venskab gennem mere end 20 har banet vejen for kvintetten.

Tre af musikerne: Katie, Bernd og John, har deres daglige virke i Copenhagen Phil. Anne Marie kommer fra DR symfoniorkestret og Julie fungerer som selvstændig kammermusiker, solist og orkestermusiker. Ensemblet er gennem de stærke musikalske og personlige bindinger allerede et stærkt sammenspillet hold./peb

Publiceret 27 September 2019 14:00