Modtager af Integrationsprisen, Aase Midholm, og formand for Integrationsrådet, Gitte Kjær-Westermann. Pressefoto

Modtager af Integrationsprisen, Aase Midholm, og formand for Integrationsrådet, Gitte Kjær-Westermann. Pressefoto

Årets integrationspris: Hun skaber venskaber på tværs af kulturer

Kommunens integrationspris er uddelt for første gang. Den gik til lægen Aase Midholm

Hæder Kommunens integrationspris er uddelt for første gang. Integrationsprisen blev uddelt under sommerens Kulturfestival, og gik til Aase Midholm, der blev både meget overrasket og rørt.

Aase Midholm får prisen for sin store frivillige indsats for at fremme integration og mangfoldighed i Lyngby-Taarbæk herunder danskundervisning, lektiehjælp, cykelkursus for kvinder, kvindecafé, turarrangementer, julefester som bygger bro og skaber mangfoldighed samt kontakt til myndighederne og etablering af tætte venskaber på tværs af kulturer, skriver Integrationsrådet i en pressemeddelelse.'

Aase Midholms særlige fokus er at skabe arrangementer med både et socialt og kulturelt indhold, så flygtninge og indvandrere får en større indsigt i dansk kultur og mere lokalkendskab.

Ud over sin indsats i Lyngby-Taarbæk har Aase Midholm arbejdet som læge i Botswana og besøgt flygtningelejre i Afrika. Disse erfaringer, sammen med en særlig menneskelighed, arbejdsevne og kulturel indsigt har haft stor betydning for det frivillige integrationsarbejde i Lyngby Taarbæk Kommune. Aase Midholm nyder stor respekt som inspiration og rollemodel blandt flygtninge og indvandrere.

Formand for Integrationsrådet Gitte Kjær-Westermann siger:

"Integrationsrådet har oprettet en integrationspris med inspiration fra vores nabokommuner. Vi har oprettet prisen, fordi vi gerne offentligt vil anerkende personer og foreninger i kommunen, som lægger timer og energi i at gøre en kæmpe forskel for integrationen af mennesker, som ellers kan have svært ved at finde fodfæste i vores samfund. Aase Midholms indsats har været vedholdende og til inspiration for os alle, og derfor modtager hun årets, og rådets første, Integrationspris."

Publiceret 17 September 2019 15:00