"Som frivillige skal vi ikke være en myndighed, men ligeværdige mennesker, der har ressourcer til at hjælpe eller spejle sig andre," siger Charlotte Poort, der er ny leder af Frivilligcentret på Rustenborgvej. Foto: Pernille Borenhoff

Ny leder af Frivilligcentret i Lyngby: "Danmark er et foreningsland"

"Kunsten er, at vi skal være gode til at fortælle, hvori jobbet som frivillig består," siger Charlotte Poort, der er ny leder af Frivilligcentret i Lyngby

Af
Pernille Borenhoff

"Hvis vi med almindelig menneskelig omgang kan hjælpe hinanden til at holde folk i live og i gang, så har vi ramt hovedet på sømmet."

Ordene kommer fra Charlotte Poort, der er ny leder af Frivilligcentret i Lyngby. Centret på Rustenborgvej er et foreningshus, hvor foreningerne kan samles, hvor de frivillige kan få vejledning og støtte, og hvor man kan henvende sig, hvis man ønsker at være frivillig eller oprette en frivillig forening.

"Det, der gør det sjovt og meningsfuldt at arbejde her, er, at jeg er i kontakt med både foreninger, frivillige, politikere og embedsmænd. Brobygningen mellem de forskellige organer er interessant," siger Charlotte Poort.

Generationsskifte på vej

Charlotte er født i Christiansfeldt i Sønderjylland og uddannet cand.oecon og med en master i socialt entreprenørskab. De seneste 11 år har hun boet i Lyngby-Taarbæk Kommune med sin mand og to børn, der går på Engelsborgskolen

"For mig handler det meget om at få konsolideret Frivilligcentret. Der er et generationsskifte på vej, og jeg og bestyrelsen skal sætte det nye hold, der skal tegne centrets fremtid," siger Charlotte, der kommer fra en stilling som organisationskonsulent for 200 frivillige, der er tilknyttet Dannerhuset. Et job hun har bestridt i 11 år.

Charlotte ser gerne, at centret og de frivillige bliver mere synlige, og derfor bakkede centret også op om weekendens arrangement Liv i Lyngby ved at være synlige i bybilledet.

"Vi vil meget gerne i kontakt med borgerne og høre til folks behov og ønsker. Vi håber at komme i kontakt med en ny målgruppe, der ikke tidligere har været en del af de frivillige," siger hun.

For at række ud efter flere frivillige skal huset ifølge hende være god til at fortælle, hvori jobbet som frivillig består.

"Danmark er et foreningsland, og det at organisere vores støtte ligger måske i vores DNA. Men inden man bliver frivillig, skal folk kende præmissen. Hvor meget, hvor ofte, hvordan er spørgsmål, som de frivillige vil have svar på, inden de starter," siger hun.

Lige nu er hun i færd med at lære foreningerne at kende og byde dem indenfor, så de kan komme ned i huset og hilse på den nye leder.

Og har man lyst til at være frivillig kan man altid ringe til Frivilligcentret eller gå derned.Og så kan man møde Charlotte og frivillige på Stadsbiblioteket til Frivillig Fredag den 27. september.

Publiceret 12 September 2019 11:00