Cornelius Skytte, Mads Frøkjær og William Skou Heidemann fra Lyngby Handelsgymnasium med beviset på den flotte 2.-plads.

Cornelius Skytte, Mads Frøkjær og William Skou Heidemann fra Lyngby Handelsgymnasium med beviset på den flotte 2.-plads.

HHX'ere fra Lyngby nr. 2 ved DM i erhvervscase

Eventyrlig god idé gik rent ind hos dommerpanelet

En gruppe HHX'ere fra Lyngby Handelsgymnasium har netop vundet 2.-pladsen ved de regionale mesterskaber for DM i Teknologi og Erhvervscase.

Opgaven var at komme med forretningsforbedrende forslag til hotelkæden Brøchner Hotels. Og her var det gruppens idé om, at hotelkæden skal udvide med et H.C. Andersen Hotel, som sikrede Cornelius Skytte, Mads Frøkjær og William Skou Heidemann den flotte 2.-plads.

"Vi er kommet med den her forretningsforbedrende idé, fordi et H.C. Andersen Hotel vil gå godt i tråd med kædens værdier om at om give gæsten en oplevelse og ikke bare en seng at sove i. Det har været en spændende og sjov måde at arbejde på – og fedt at kunne konkurrere med andre skoler. Og så har det været lærerigt at arbejde med en virkelig case," fortæller de stolte HHX'ere i en pressemeddelelse fra U/Nord-uddannelser.

Kobler teori og praksis

DM i Teknologi og Erhvervscase er et mesterskab, der udfordrer eleverne fra henholdsvis det tekniske gymnasium (HTX) og handelsgymnasiet (HHX) på deres evner inden for teknologiske opfindelser og erhvervstalent.

Konkurrencen er samtidigt et eksempel på, hvad det er, der gør disse to gymnasieretninger til noget særligt.

"De erhvervsgymnasiale uddannelser har nogle stærke erhvervsøkonomiske, digitale og tekniske profiler. Det illustrerer DM i Teknologi og Erhvervscase, hvor de unge får lejlighed til at koble teori med kreativ praksis og vise, hvad de virkelig kan, siger direktør i Danske Erhvervsskoler og Gymnasier Lars Kunov i pressemeddelelsen.

Dommerpanelet til mesterskabet består af repræsentanter fra det private erhvervsliv, udpeget af Dansk Erhverv, og undervisere på HHX og HTX.

jesl

Publiceret 09 September 2019 10:30