Man kan leje cyklen for 150 kr. om måneden, hvis man er studerende og det er 175 kr. for alle andre.

Man kan leje cyklen for 150 kr. om måneden, hvis man er studerende og det er 175 kr. for alle andre.

Nyt cykelkoncept: Cykler på abonnement udvider til Lyngby

Et nyt cykelkoncept vokser i Danmark, og virksomheden udvider nu sit serviceområde til også at dække Lyngby

Der triller flere og flere cykler med det karakteristiske blå forhjul rundt på de danske cykelstier.

Cykler på abonnement er blevet populært, og det hollandske cykelkoncept Swapfiets har placeret sig solidt i Danmarks tre største cykelbyer København, Aarhus og Odense og udvider nu til Lyngby som en del af deres vækst strategi. Det sker fra 15. august i år.

"Ved udgangen af 2017 havde Swapfiets 20.000 abonnementer og har sidenhen vokset sig fem gange større, så vi i dag har over 140.000 kunder fordelt på fire lande; Holland, Tyskland, Belgien og Danmark," siger Lewis Bedford, der er Regional Manager for Swapfiets København ifølge en pressemeddelelse fra firmaet.

For et fast månedligt beløb får du en cykel, der altid er køreklar. Skulle du punktere, kæden hoppe af eller styret sidde skævt, så får du en ny leveret indenfor 24 timer garanterer Swapfiets. Konceptet tiltaler efter sigende mange danskere, for antallet af medlemmer i Danmark er også stødt stigende og nærmere sig over 6.000 kunder kørende med det ikoniske blå forhjul, fortæller Lewis Bedford i pressemeddelelsen.

Unge skabte virksomheden

Det var en gruppe af studerende, der i sin tid kom på ideen om at tilbyde cykler på abonnement i den hollandske by Delft. I starten reparerede de selv cyklerne i deres garage, men i dag designer virksomheden selv deres cykler, har egne butikker og lagerfaciliteter med mekanikere som står for alle reparationer.

Swapfiets startede i Danmark i efteråret 2018, og selv mener virksomheden, at den adskiller sig særligt på ét punkt.

"De fleste cykelbrugere ønsker at have en cykel, men vedligeholdelse og reparationer er ofte en hovedpine og føles som spild af tid. Vi kan levere en bedre service for vores kunder ved at give dem mere tid i hverdagen, mens vi fikser deres cykel indenfor 24 timer," forklarer Jonas Nygaard, Country Operations Manager for Swapfiets i Danmark.

"Det er tydeligt, at folk er blevet mere bevidste om, at cyklisme gavner både klimaet, sundheden og økonomien. Med det kommende letbane byggeri i Lyngby og trafikale gener, kan vi bidrage til bæredygtig hverdagscykling, skal man eksempelvis fra Lyngby Station til DTU, kan vi levere en cykel som altid virker," forklarer Jonas Nygaard.

Ligeledes vil cykelvirksomheden levere firmaaftaler til virksomheder i Lyngby, hvor deres ansatte igennem den unikke abonnements løsning, altid vil være kørende.

Swapfiets forventer at have fordoblet antal abonnenter i Danmark i slutningen af 2019.

Publiceret 14 August 2019 10:00