Ugens lokalhistoriske billede: Den første skoledag

De fleste husker tydeligt den allerførste skoledag, hvor man med maven fuld af sommerfugle troppede op på skolen

Af
Mette Henriksen

Stadsarkivar ved Lyngby-Taarbæk Stadsarkiv

I denne tid vender skoleelever i Lyngby-Taarbæk, og i resten af landet, tilbage til skolen og hverdagen, efter en lang og varm sommerferie. For de yngste elever venter allerførste skoledag.

Skolen har udviklet sig kolossalt gennem tiden, men den allerførste skoledag har for de fleste altid været en helt særlig oplevelse. Det er en vigtig milepæl i enhver barns liv, som markerer starten på et nyt livsafsnit og er med til at forme os som mennesker resten af livet.

Mange husker første skoledag som en dag med sommerfugle i maven, fine nye sko og en splinterny omhyggelig pakket skoletaske med madkasse og spidsede blyanter. Det er også en speciel dag for de stolte forældre, og mange tager fotografier for at forevige begivenheden.

For skolerne er det også en særlig dag, hvor der bydes velkommen med flag, taler og festlige indslag, så det bliver en helt særlig dag for elever, forældre, lærere og skoleledelse.

På billedet byder skoleinspektøren de nye elever velkommen i børnehaveklasse foran indgangspartiet på Engelsborgskolen. Flaget har sikkert også været rejst på den store festdag for alle de nye elever.

Engelsborgskolen hed oprindeligt Lyngby Skole og lå i Bondebyen. I 1909 blev skolen udflyttet til nye mere tidssvarende bygninger på den nuværende lokalitet på Engelsborgvej. I 1933 fik skolen sit navn: Engelsborgskolen. Elevtallet voksede, og i 1935 blev en ny hovedbygning indviet. I 1951 var elevtallet på sit højeste med 1.563 elever fordelt på 61 klasser. I 1977 blev en endnu en fløj med nye faglokaler indviet, og i 2001 blev Engelsborghallen taget i brug. En omfattende renovering blev afsluttet i april 2008.

Publiceret 11 August 2019 11:45