Der er så yndigt ude på landet, men ved festivallen er der der også mulighed for sjov og ballade: blandt andet kan du se ølbrygning, kaninhop, kæphesteridning og halmballeforhindringsbane.

Der er så yndigt ude på landet, men ved festivallen er der der også mulighed for sjov og ballade: blandt andet kan du se ølbrygning, kaninhop, kæphesteridning og halmballeforhindringsbane.

For første gang: Bonderøvsfestival i historiske omgivelser på Frilandsmusset

For første gang nogensinde afholder Frilandsmuseet i Lyngby Bonderøvsfestival. Her kan moderne bonderøve og nysgerrige børn og voksne lære om livet på landet og de traditionelle håndværk

Der er så yndigt ude på landet. Men hvad gjorde bønderne egentlig, før majetærskeren blev opfundet? Hvad kan vi lære af de gamle håndværk, og hvordan smagte smørret dengang, man kærnede det selv? Det og meget mere kan du finde ud af, når Frilandsmuseet slår dørene op til Bonderøvsfestivalen, der finder sted fra den 6.-11. august.

Det er første gang, at Frilandsmuseet afholder festivalen, der både henvender sig til dedikerede bonderøve, bæredygtige gør-det-selv typer og alle dem, der bare er nysgerrige og måske har en lille urtehave på terrassen eller tre høns i baghaven.

”Vi har nogle af de dygtigste håndværkere herude på Frilandsmuseet, som har en viden, vi gerne vil dele med et bredt publikum. Samtidig vil vi gerne vise, hvordan nogle af håndværksmetoderne fra gamle dage også kan bruges i dag, hvor bæredygtighed spiller en stor rolle,” siger Peter Darger, der er kunstnerisk leder på Frilandsmuseet og en af initiativtagerne til Bonderøvsfestivalen.

Bæredygtighed og Morten Korch

I løbet af de seks dage, Bonderøvsfestivalen varer, vil museets håndværkere præsentere de besøgende for mange af de metoder, som bønderne brugte tidligere. Der vil blive bygget, tækket, muret og malet, og der vil også være mulighed for selv at prøve kræfter med de forskellige håndværk.

Derudover kan du som festivalgæst prøve at malke trækoen Maren, opleve når fårene klippes og ride på ponyer. Du kan også smage din vej fra jord til bord, når Smag for Livet inviterer på eksperimenter og smagsprøver. Her vil smagsforskere og smagsformidlere stimulere dine fem sanser og gøre dig klogere på den mad, du putter i munden.

Rammen for festivalen er inspireret af FNs verdensmål for bæredygtig udvikling, og arrangørerne håber at kunne introducere landbrug og bæredygtighed til både voksne og børn gennem en blanding af leg, læring og underholdning.

I museets historiske gårde vil der være teater og fællessang med nogle af Morten Korchs klassikere, og har du lyst til at dyste med din familie eller afprøve dine færdigheder som bonde, er der hver dag et tætpakket program med alt fra klima-talk i børnehøjde til kageværksted med kageaktivisten Jesper Søvndal fra Bagedysten.

Blandt andet kan du se ølbrygning, kaninhop, kæphesteridning, prøve tovtrækning eller se, hvem der kommer først igennem den 140 meter lange halmballeforhindringsbane.

Publiceret 04 August 2019 11:45