"Det ligger til mig at skrive om dér, hvor jeg selv er i livet. Så bliver det bare mere ægte," siger Sofie Riis Endahl, der netop har sendt sin fjerde roman på gaden. Foto: Pernille Borenhoff

Sofies fjerde: Superstudent fra VG udgiver endnu en roman

Som 16-årig skrev Sofie Riis Endahl under på sin første forlagskontrakt. Nu afslutter hun gymnasiet med 13,4 i gennemsnit og udgiver samtidig det sidste af fire bind om gymnasielivet

»Det er helt naturligt for mig at afslutte serien, nu hvor jeg selv går ud af gymnasiet,« fortæller Sofie Riis Endahl, som blot gik i 2.g, da hendes debut-roman Sindstequila udkom for knap to år siden. Sidste og fjerde bind i serien har fået titlen 'Smuk, smukkere, smukkest' og udkom 11. juli, lige efter hun selv er blevet ikke bare student, men superstudent med et snit på 13,4.

Sofie Riis Endahls romaner kredser om det at være teenager i nutidens Danmark med alt, hvad det indebærer, af forelskelser, drømme, usikkerhed, sex og ikke mindst pres fra sociale medier. Hun fortæller hudløst ærligt om en generation, der forsøger at finde sig selv i den nye digitale virkelighed – men ikke altid lykkes med forsøget.

»Min ide til en serie opstod, fordi jeg ikke rigtig kunne genkende mig selv og mit eget ungdomsliv i de danske ungdomsbøger på hylden hos boghandleren. Jeg savnede bøger, der virkelig fortalte historien om, hvordan det er at være ung og følsom og forvirret i 2019, hvor halvdelen af livet leves på de sociale medier,« fortæller Sofie.

Smuk,smukkere, smukkest

Smuk, smukkere, smukkest handler om tre gymnasiepiger, der alle prøver at finde deres egen identitet for at passe ind – eller skille sig ud – i et hav af smukke piger. På den måde lægger romanen sig i forlængelse af de forrige bøger i serien, og trofaste læsere vil kunne glæde sig over, at populære karakterer som Anne, Rei og Viktoriya er med igen.

Efter gymnasiet vil Sofie Riis Endahl have et sabbatår. Hun er skoletræt og har fået arbejde på the Bagel Co og dintutor.dk. Samtidig håber hun at kunne tjene lidt som forfatter ved foredrag og skrivekurser, og til marts rejser hun tre måneder til Asien.

Endahl er dermed helt klar til at sige farvel til gymnasielivet, men forfattergerningen er hun slet ikke færdig med.

»Jeg har da en masse ideer til nye bøger. De kommer nok til at handle om sabbatår og universitetet. Det ligger til mig at skrive om dér, hvor jeg selv er i livet. Så bliver det bare mere ægte. Jeg har dog et par manuskripter i skuffen, hvor hovedpersonerne også går i gymnasiet. Men de er ikke en rigtig en del af serien, de er mere en slags spin-off.«" siger hun. /peb

Publiceret 19 July 2019 10:30