Kulturfestival: Hele verden kommer til Lyngby lørdag

Smagsprøver fra alverdens lande, dans fra Kina, Iran og Azerbaijan og debat i Speakers Corner er blot nogle af aktiviteterne ved Kulturfestival og livsstilsmarked på Lyngby Torv den 22. juni

Der bliver mulighed for at opleve verden fra flere forskellige vinkler, når Integrationsrådet og Lyngby Torvemarked går sammen om at bringe verden til Lyngby for en dag gennem bl.a. mad, dans, oplæg, debat, kampsport og boder fra alverdens lande.

Integrationsrådet byder på et program, der viser mangfoldighed og fortæller de mange gode historier om integration, der findes rundt omkring. Dem kan man bl.a. opleve i Speakers Corner, der sætter fokus på mødet med en ny kultur. Nogle kommer hertil pga. af drømmejobbet, den store kærlighed og andre med ar på sjælen. Mød dem og hør deres historier og forvirrende, frustrerende men også berigende og komiske oplevelser i mødet med Danmark.

Aydin Soei er sociolog og forfatter, har arbejdet på Information og Radio24syv, undervist på Krogerup Højskole og forsket i unge i udsatte områder. Oplev hans syn på integration gennem et anderledes oplæg med skæve vinkler.

Kulturfestivalen byder også på uddelingen af den nystiftede intergrationspris, der gives til en person i kommunen, der har gjort en ekstra indsat for integrationen.

Smag på verden

Kultur handler i høj grad også om mad, derfor har Intergrationsrådet inviteret internationale borgere til at lave smagsprøver på retter fra deres hjemlande. Så der bliver rig mulighed for at smage på verden og opleve mad fra Yemen, Kina, Somalia, Azerbaijan, Iran og Danmark.

Den 22. juni er udråbt til landsdækkende ”Honning-jordbær dag”, så til den søde tand kan man få smagsprøver på friske jordbær og nyslynget honning.

Lyngby Torvemarked har stande fra hele verden. Gå på oplevelse i boderne med bl.a. juice og ost fra Holland, sæber fra Italien, champagne fra Frankrig, tørklæder fra Kashmir og spegepølse, lakrids og gin fra Danmark.

Mød verden i Lyngby finder sted fra kl. 10-15 på Torvet foran Rådhuset.

Publiceret 21 June 2019 10:00