Det Kgl. Teater er klar med hobbitter, dværge og troldmænd i Ulvedalene

Synes du det er eventyrligt at gå en tur ved skumringstid i Dyrehaven, så glæd dig til foråret 2020, hvor J.R.R. Tolkiens klassiker Hobbitten vækkes til live i Ulvedalene af det Kgl. Teater

Af
Signe Steffensen

Eventyr Det Kgl. Teaters forestillinger i Ulvedalene plejer at være et tilløbsstykke, og mon ikke valget af Tolkiens Hobitten rammer lige i hjertekulen hos stampublikummet.

Instruktør og teaterchef Kasper Holten er tilbage i Dyrehaven. Denne gang forvandler han skoven til fantasy-litteraturens arnested, Tolkiens mytiske univers Midgård fyldt med trolde, elvere, ørne og drager. Det magiske eventyr levendegøres opfindsomt og legende i et nytænkende samspil mellem skuespillere og menneskeførte dukker.

En række af hovedrollerne er allerede på plads. Det bliver Signe Egholm Olsen, der skal spille hobbitten Bilbo Sækker, mens Kasper Leisner skal løfte rollen som troldmanden Gandalf.

Handlingen

Ulvedalene må udgøre noget nær en perfekt kulisse til at bringe eventyret om hobbitten Bilbo Sækker til live. I eventyret lever han et stilfærdigt liv i sit lille hobbit-hul uden skyggen af dramatik, indtil den dag troldmanden Gandalf inviterer ham med på en uventet rejse. Sammen med krigeren Thorin Egeskjold og hans selskab af dværge drager Bilbo mod Det ensomme bjerg for at genvinde skatten under bjerget. Undervejs på den farefulde vej skal han bevise sit værd mod mystiske, mørke kræfter og overvinde dragen Smaug. På forunderlig vis finder Bilbo også en magisk, dragende ring, der er bundet til Midgårds skæbne.

Læs mere på kglteater.dk

Publiceret 21 May 2019 18:30