Vinterferie: bogcollager, blackout poetry og bøger back-stage på Stadsbiblioteket

Stadsbiblioteket har flere gratis aktiviteter til de børn og unge, der ikke er på ferie i uge 7

Af
Pernille Borenhoff

Det er ikke alle, der spænder skiene under fødderne i uge 7. Og for de mange børn og unge, der er hjemme i den uge, er der flere aktiviteter på Stadsbiblioteket, som de kan deltage i. Med og uden deres forældre.

I den Kreative workshop kan børn uanset alder skabe sin egen bog ud af gamle bøger. Billeder, bogstaver og bogsider sammensættes på nye måder i en slags collage, så nye fortællinger og spændende billeder opstår på overraskende vis. Det sker torsdag den 14. februar kl.13-15.

Der gemmer sig en hel verden under Stadsbiblioteket, og på en tur i bibliotekets underverden kan børn komme med børnebibliotekarerne back-stage på opdagelse under biblioteket og se de spændende rum og hemmeligheder, der på turen bliver afsløret, uden det bliver alt for uhyggeligt. Alle børn mellem 6 og 10 år kan sagtens være med. Arrangementet er onsdag den 11. februar kl. 11 og igen kl. 13.

Tag med dit barn på safari app-junglen og bliv guidet til cool apps, der har afsæt i børnebøger 'født´ som digital litteratur. Medbring gerne selv tablet eller smartphone, så børn og voksne sammen kan afprøve bøgerne. Workshoppen henvender sig til børn i alderen 5-10 år og deres voksne. Det sker tirsdag den 12. februar kl. 10.15-11.45.

På udstillingen 'Børnelitteratur i mange former´ kan man se, høre og føle bogens fortællinger og opdage, at bøger ikke blot er bogstaver på papir, men meget, meget mere. På udstillingen inviteres børn i alle aldre til at bruge sanserne. Fx med blackout poetry, hvor der med brug af gamle bøger, sort tusch og maling kan skabes finurlige digte og skønne illustrationer. Udstillingen har åbent hele vinterferien.

Alle workshops er gratis - tilmelding nødvendig på lyngbybib.dk

Publiceret 09 February 2019 11:00