Det er aldrig kedeligt at gå på Frilandsmuseet, når denne flok sætter gang i fantasien og eventyret. Foto: Signe Steffensen

Det er aldrig kedeligt at gå på Frilandsmuseet, når denne flok sætter gang i fantasien og eventyret. Foto: Signe Steffensen

Eventyrlig sommer på museet

I denne uge tager Frilandsmuseet for alvor hul på sommersæsonen, når Peter Darger og Co fortolker H.C. Andersens populære eventyr.

Af
Signe Steffensen

FRILANDSTEATER Hist, hvor vejen slår en bugt kan du møde Klods-Hans, den grimme ælling og prinsessen på ærten. Frilandsmuseet satser igen i år på at puste liv i karaktererne fra H. C. Andersens populære eventyr.

"Vi dyrker nostalgien, eventyret, romantikken, fantasien og magien," siger Peter Darger, der siden år 2000 har stået i spidsen for teater på Frilandsmuseet. Faktisk synes han først, at det er nu, at de rigtig er kommet i gang.

Igen i år er der H.C. Andersen på programmet, og det har vist sig at være et hit.

”Der er ikke andre steder i nærheden af København, hvor man kan opleve en levende fortolkning af H.C. Andersens eventyr og turisterne er vilde med det.” siger Peter Darger, derfor har de også valgt at skrue yderligere op for aktiviteterne i år og blandt andet engageret en englænder, der kan spille H. C. Andersen. Man kan også prøve gå-selv-turen om H.C. Andersens fattige, men fantasifulde barndom og i Stenstrup-huset laves mad fra H.C. Andersens tid.

”H.C: Andersens eventyr passer rigtig godt til tidsbilledet omkring 1850, hvor folk troede på skæbne og held. Dengang var det jo sådan, at hvis man fik mange børn, så var det fordi, det var skæbnebestemt, så der var ingen grund til, at holde sig tilbage. Lykken var også en afmålt størrelse, og skulle nogen pludselig flytte fra egnen, så betød det, at det var lidt mere lykke til resten,” siger Peter Darger.

I løbet af sommeren kan man eksempelvis se fortolkninger af Den grimme ælling, Den lille havfrue, Hvad fatter gør, Fyrtøjet og Prinsessen på ærten. Stykkerne varer fra 10-15 minutter og man kan opleve dem hver dag i højsæsonen fra 11-15.45.

En del af skuespillerholdet er det samme som sidste år. Mens Peter Aude og Susanne Billeskov er nye. Derudover kan man opleve Julie Jeziorski, Kirsten Breum, Finbarr Ryan, Niclas Kølpin og Morten Eisner, der også er en veteran på Frilandsmuseet.

Ved siden af de mange små forestillinger, så er der også kommet en række nye tiltag for børn: Der er indrettet et helt nyt legeområde bag de svenske gårde. Her er inspirationen hentet fra fortællingen om Tommeliden og den lokale kunstner Jeppe Eisner står bag udsmykningen af en nyetableret eventyrsti.

Så selvom meget er ved det gamle på Frilandsmuseet, så er der masser af nye oplevelser at hente.

Rigtig god sommer på Frilandsmuseet.

Publiceret 03 July 2018 14:00