Kæmpe interesse for gamle biler

Danmark nærmest eksploderer i sparke-dæk-møder. Men hvad er det egentlig lige, der er så spændende ved dem? Måske kan Stenlille give svaret

Af
Flemming Haslund

GIDENGAS ”Hvor pokker har du fundet det sidespejl?” ”Jamen, en kardanaksel til en Capri, sådan én har Claus ovre fra Grenå da liggende. Kender du ikke Ford-Claus?” Og – ”skal du ikke snart have nogle større karburatorer?”

Det er snak, præcist som dette, der bare flikflakser mellem bilerne til sparke-dæk-dage og -møder landet over. Hygge- og dele-røverhistorier-møder i hele bildanmark – typisk med særligt store arrangementer én gang om året og som supplement, en række småaftener hver eneste uge.

Men hvad er fascinationen ved måske 50 gamle, engelske sportsvogne samlet oppe på tanken – eller måske flere hundrede specialbiler, som uge efter uge samles f.eks. ved Roskilde Havn?

Ét af de små træf, der er vokset hurtigst, er Drengerøvsaften i Stenlille, der netop er kørt.

Her sætter folkene bag Stenlille ord på fascinationen:

”Til alle drengerøve med hang til kølergitre, et fedt instrumentbræt, kubik og en fed lyd: Kom og vis os din passion til dit køretøj. Stenlille by oser denne aften af det vilde, vilde West. Det er aftenen, hvor ejere af forskellige motorcykler, retroknallerter og forskellige spændende og fede biler kan kigge forbi. Vi sælger mad og drikke forskellige steder i byen, hovedgaden er spærret af - gæsternes køretøjer er aftenens hovedpersoner.”

To andre af de store

Her i eftersommeren er der blandt andet sparke-dæk-mødert 'Bella Italia' i Nyborg 8. september.

Her er der udstilling af italienske biler f.eks. Alfa Romeo, Lancia, Fiat, Ferrari, Maserati, Lamborghini. Og motorcykler: Bl.a. Moto Guzzi, Ducati, Aprilia, Vespa og Laverda. Det foregår på Eksercerpladsen, Nyborg Slot.

Publiceret 06 September 2018 15:42