Debat: Vil et bedre stadion med lægehus skade byen?

Michael Fisker, Åbrinken 102, Virum

DEBAT Tror I, at et bedre stadion med lægehus vil skade byen?

Indrømmet - jeg er sjældent på stadion til kamp, min familie benytter ikke Idrætsbyen, og jeg bor langt væk fra eventuel lys og larm. Jeg har dog fulgt interesseret med i debatten. Som ejendomsmægler og ganske almindelig familiefar i kommunen, er det åbenlyst afgørende, at vi ender med en stadionløsning, der bygges i respekt for det grønne lokalmiljø og den lokale kulturarv. Personligt mener jeg, at bedre stadion vil have en positiv indvirkning både på tilflyttere samt på boligpriserne bredt i kommunen.

Lyngby er en universitetsby i rivende udvikling. Der åbner nye restauranter på hovedgaden, og hvis vi skal være ærlige, så er vi gået fra at være en lidt halvsovende forstad til at være et livligt centrum for hele Nordkøbenhavn. Det giver flere lokale job, nye butikker og flere familier, der flytter til kommunen. Det momentum skal vi være enormt stolte af. Og holde fast i.

Den færdigbyggede idrætsby vil accelerere den positiv udvikling. Modernisering af idrætsbyen vil give stærke rammer om byens idrætsliv og kultur, og køberne af stadion forpligtes til at opføre op imod 250-300 boliger og erhvervslejemål i forbindelse med stadion. Et lægehus vil også løfte ældreområdet. Det markante løft af faciliteterne vil være en motor for yderligere lokalt liv, investeringer og job. De nye boliger sikrer studerende og unge et sted at bo, og erhvervslokalerne giver driftige DTU-studerende muligheden for at udleve deres iværksætterdrøm helt tæt på landets førende tekniske universitet.

Samtidig sætter frasalget et endeligt punktum for årevis med trafikale lappeløsninger. Vi får i stedet én samlet arkitektonisk løsning for hele stadionområdet. Det vil gavne de frivillige i sportsklubberne og de mange daglige brugere af alt fra svømmehal og tennisklub til atletik og fodbold. Det nye lukkede stadion, som skitseres i lokalplanen, vil med al sandsynlighed også give mindre støj på kampdage. Det vil dermed komme naboerne til gavn.

Det vigtigste er muligvis, at vi med et salg af stadion en gang for alle sikrer klare linjer mellem kommunekassen og en professionel fodboldklub. I takt med at professionaliseringen af dansk fodbold er taget til, giver det stadig mindre og mindre mening, at kommunen ejer og udlejer stadion til en privat millionvirksomhed. Med salget får vi klare linjer og kommunen slipper for at bruge skattekroner på drift og vedligehold.

Frasalget af stadion viser på bedste vis, at Lyngby kan håndtere at være en kommune i vækst og fremgang, der samtidig insisterer på byggeløsninger, som opføres i respekt for lokalmiljøet og med hensyn til de nærmeste naboer.

Publiceret 01 December 2019 15:30