Foto: Dorthe Lundstrøm/Byrd

Foto: Dorthe Lundstrøm/Byrd

Otte timers brandslukning på Gasværksvej er slut

Ejendommen er helt udbrændt, men ingen kom til skade, og branden er under kontrol, oplyser Beredskab Øst

Af
Mikkel Brøgger Petersen

Beredskab Øst har den brand, som udbrød lørdag i de tidlige morgentimer på Gasværksvej, helt under kontrol. Det skriver man på Facebook.

Kl. 14.30 forlod man stedet efter otte timers arbejde. Ejendommen, som brød i brand, er helt udbrændt, og kun ydermurene står tilbage, skriver man.

"Vi afsluttede indsatsen i Lyngby med, at der blev sat byggehegn rundt om brandstedet. Forinden havde vi efterslukket med CAF for at hindre genopblusning, og særlige spyd er blevet anvendt der, hvor bunker af brændende materiel vanskeliggjorde slukningen," skriver Beredskab Øst på Facebook.

"Vi tilkaldte tidligt vores redningskran. Den første opgave for kranen var at sikre bygningen - og ikke mindst brandfolkene - ved at fjerne en ustabil skorsten. Herefter blev den i timer brugt til at fjerne brændte konstruktionsdele og inventar, så den endelige afslukning kunne foretages, dels fra terræn og dels fra en drejestige. Det var nødvendigt, da etageadskillelsen flere steder var brændte igennem og medførte at brandfolk ikke kunne sendes ind i brandtomten," skriver man.

Beredskab Øst lavede et eftersyn kl. 17, hvor man sikrede, at alt var slukket.

"Alarmcentralen er informeret om, at der kan komme damp pga. varme mursten, hvis bekymrede borgere kunne finde på at ringe. Vi kommer selvfølgelig straks, hvis det ikke er hvid damp," slutter man.

Publiceret 09 November 2019 17:28