Morten Alsing Pedersen fra Virum skal med til VM i fodtennis i Tjekkiet. Foto: Søren Friberg, www.fotofriberg.zenfolio.com
Morten Alsing Pedersen fra Virum skal med til VM i fodtennis i Tjekkiet. Foto: Søren Friberg, www.fotofriberg.zenfolio.com
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Virumbrødre på vej til VM

Af Michael Bast
Når der i december afholdes VM i fodtennis for herrer er det for første gang med dansk deltagelse. Og blandt de fem udtagne spillere er brødrene Morten Alsing Pedersen, 21, og Henrik Alsing Friberg, 25, fra Virum.

Fodtennis er i Danmark mest kendt som et supplement til den tekniske træning i fodboldklubber rundt om i landet, men i 2008 blev den første deciderede fodtennisklub startet herhjemme.

I lande som Tjekkiet og Slovakiet derimod, har fodtennis en helt anden historie. Her er fodtennis landskendt og spilles af både unge og ældre i klubber, hjemme og i skoleregi. På trods af denne store forskel har et dansk herrehold altså nu for første gang kæmpet sig adgang til verdensmesterskaberne, der afholdes i Tjekkiet.

Det bliver noget af en opgave der venter virumdrengene, der blandt andet skal kæmpe mod Frankrig, USA og Sydkorea i de indledende runder.

Fakta:

Verdensmesterskaberne i fodtennis afholdes i Nymburk, Tjekkiet, 7.-9. december.

20 lande deltager i slutrunden.

Der kæmpes i tre discipliner; single, double og triple.

De danske kvinder deltager i november i år for anden gang i et VM.

Læs mere om VM og fodtennis på www.fodtennis.dk

Publiceret: 11. Oktober 2012 10:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Det grønne område

ANNONCER
Se flere