Tvillingerne Jakob (tv) og Rasmus (th) Dam fra Virum blev headhuntet til hovedrollerne i Viaplays julekalender 'Det Store Eksperiment'. Foto: Mikkel Brøgger Petersen
Tvillingerne Jakob (tv) og Rasmus (th) Dam fra Virum blev headhuntet til hovedrollerne i Viaplays julekalender 'Det Store Eksperiment'. Foto: Mikkel Brøgger Petersen
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Virum-tvillinger kæmper mod ond Kurt Ravn i ny julekalender

De 13-årige tvillinger Rasmus og Jakob Dam har hovedrollerne i Viaplays julekalender 'Det Store Eksperiment'. De blev headhuntet til rollerne, selv om det er sparsomt med skuespilserfaring. Nu har de fået mod på mere

Når Viaplays nye, store satsning for børn, julekalenderen 'Det Store Eksperiment', ruller over computer- og tv-skærme, er det med Virum-tvillingerne Rasmus og Jakob Dam i hovedrollerne.

I julekalenderen skal de to drenge bruge deres fremragende opfinderevner til at løse 24 eksperimenter, som er skabt af den onde professor, spillet af Kurt Ravn, hvis de vil slippe fri og komme hjem til jul hos deres forældre.

Selv om virkeligheden for de to 13-årige drenge er langt fra eventyrlige eksperimenter med en dagligdag i 7. klasse på Virum Skole, så er der visse overlap mellem fantasi og virkelighed. Især når det kommer til de to drenges personligheder.

I virkeligheden er Jakob Dam et konkurrencemennesker, som fem gange går til udspring i Lyngby Udspringsklub. I julekalenderen spiller han rollen som den mere flabede tvilling.

Rasmus Dam er i virkeligheden den eftertænksomme type. Han kalder sig selv for filmnørd, og han går også til madlavning på Meyers Madskole. I julekalenderen er han den mere stille type.

"Han er den mere følsomme i julekalenderen," lyder det lettere drillende fra brormand Jakob.

Vidt forskellige

De to drenge blev headhuntet af en caster gennem deres forældres venner. Også selv om de to drenge ikke har mere erfaring med skuespil end deres optrædener i skolekomedier.

"I starten vidste jeg ikke, om jeg ville. Jeg havde ikke tidligere været glad for at optræde, men så fik jeg forklaret mere om det. Og det lød faktisk ret sjovt," siger Rasmus Dam.

Det var især samspillet mellem tvillingerne, som betød, at de fik rollerne.

"Casteren kunne godt lide, hvordan vi svingede med hinanden, for vi er tvillinger, men to vidt forskellige personer," siger Jakob Dam.

Turen gik derefter til Stockholm, hvor optagelserne foregik. Det blev i alt til ni dage med optagelser i det svenske.

"Det var en ret stor oplevelse. Vi har kun prøvet at stå foran maks 300 mennesker, så lige pludselig var der et pres om at levere. Så i starten var det måske lidt presset, men man vænnede sig til det," siger Jakob Dam.

Det krævede dog tilvænning at mestre skuespillets kunst.

"I starten var det meget sådan med at huske og levere replikker, for det har vi ikke gjort så meget før. Men da vi havde gjort det i et par dage, kom vi ind i flowet," siger Rasmus Dam.

"Det var ikke svært at huske replikkerne, det var mere at levere dem på den rigtige måde. Samtidig skulle man skulle vende rigtigt i forhold til kameraet. Men allerede anden dag var det meget lettere," siger Jakob Dam.

Mod på mere

De to drenge kan nu se frem til 24 afsnit med dem som omdrejningspunkt. Det bliver en speciel oplevelse for dem.

"Jeg glæder mig til, at jeg skal se mig selv, fordi jeg vil se, om jeg gør det helt underligt... eller godt. Når man laver skuespil i skolen, så gør man det bare, men man ser det ikke selv," siger Jakob Dam.

Hvis chancen byder sig, vil de to tvillinger ikke udelukke, at det bliver til mere skuespil i fremtiden.

"Jeg har fået blod på tanden. Jeg ved ikke, om jeg får muligheden, men det kunne være sjovt at lave mere. Jeg savner det faktisk allerede lidt, for det er sjovt at være på sådan en produktion," siger Rasmus Dam.

Publiceret: 06. December 2016 11:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Det grønne område

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt