Filip Mellbin i aktion under træningsopholdet i Blackburn Rovers.
Filip Mellbin i aktion under træningsopholdet i Blackburn Rovers.
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Virum-dreng drømmer om at blive professionel

13-årige Filip Mellbin har været til prøvetræning i Blackburn Rovers FC

Af Mikael Østergaard

Filip Mellbin vil være verdens bedste målmand, og som et led i planen var han i december til prøvetræning hos engelske Blackburn Rovers FC.

Den 13-årige keeper har fået sin fodboldopdragelse i Virum-Sorgenfri, men skiftede sidste år til AB, hvor han vogter buret på klubbens U14-hold, der spiller i den bedste danske række. Gennem den danske målmandsskole Keepers Development & Coaching har han flere gange været i England for at træne på et engelsk målmandsakademi, og her blev han spottet af en scout fra Blackburn Rovers, der inviterede til en uges prøvetræning.

Hans far, Ketil Berg-Sørensen, der sidder i bestyrelsen i Virum-Sorgenfri Boldklub, tog nogle dage fri fra arbejde for at være med på turen. Han var selv Filips første fodboldtræner i Virum-Sorgenfri og har siden – sammen med sin hustru Susanne – støttet op, når der er brug for kørsel, fodboldudstyr eller bare gode råd.

"Jeg har aldrig selv skubbet på, for det er Filips egen drøm. Men når Filip vil være verdens bedste målmand, så bliver det bare et familieprojekt", siger han.

Målt og vejet

Blackburn er en by med godt 100.000 indbyggere og ligger omkring 50 kilometer nord for Manchester. Blackburn Rovers Football Club blev stiftet i 1875 og er en af verdens ældste fodboldklubber. Rovers har været engelske mestre tre gange og har vundet FA-cuppen seks gange. Seneste mesterskab kom i 1995, hvor klubbens helst store stjerne var Alan Shearer. Siden det seneste mesterskab er det kun gået ned ad bakke for klubben, der lige nu spiller i den næstbedste række, The Championship.

Under opholdet trænede Filip med U15-holdet, hvor spillerne er lidt ældre, større og stærkere end ham selv.

Ugen bød på fem træningspas under ledelse af Craig Ellison, der selv har været professionel målmand og i dag lever af sin målmandsskole, Reflex Goalkeeper Development Schools, hvor han har succes med at få målmænd ind på professionelle fodboldakademier i de mange klubber i og omkring Manchester. Den næste succeshistorie skulle gerne blive Filip.

Opholdet bød også på billetter til Blackburn Rovers' hjemmekamp mod Brentford, der havde to danskere med i startopstillingen: Landsholdspillerne Lasse Vibe og Andreas Bjelland. Kampen blev spillet på Ewood Park, der har plads til 31.367 tilskuere, alle siddepladser, og endte 3-2 til Rovers.

Inden hjemturen til Danmark var Filip forbi klubbens fysioterapeut for at blive målt og vejet. Så har klubben en nogenlunde idé om, hvordan Filip vil vokse i de kommende år.

Filip vendte hjem med en stor oplevelse i bagagen. Og mere end det. Hans prøvetræning blev efter sidste træningspas evalueret med målmandstræner Ben Benson, som var meget positiv, og Blackburn Rovers vil gerne se ham igen og følge hans udvikling.

Filip er kun 13 år, og de engelske klubber må ikke skrive kontrakt med ham, før han er fyldt 16 år. Så derfor er løsningen blevet, at Filip, når chancen byder sig i forbindelse med ferier og weekender, flyver til England for at træne med Blackburns akademi. Lige nu er familien ved at planlægge næste tur. Og hvem ved, hvad det så kan ende med, når han fylder 16?

Filip Mellbin åbner døren til det forjættede land.
Filip Mellbin åbner døren til det forjættede land.
Publiceret: 09. Januar 2017 10:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Det grønne område

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt