Henrik Alsing Friberg, der her ses i aktion ved VM, kom ind i sporten ved et tilfælde. 
Foto: Fodtennis Danmark
Henrik Alsing Friberg, der her ses i aktion ved VM, kom ind i sporten ved et tilfælde. Foto: Fodtennis Danmark
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Virum-brødre lader fødderne tale

Henrik og Morten har deltaget ved verdensmesterskaberne i fodtennis

Af Mikael Østergaard

Da der blev afholdt VM i fodtennis på Cypern den 12-19. november, var det med deltagelse af Virum-brødrene Henrik Alsing Friberg, 29, og Morten Alsing Pedersen, 26.

Fodtennis er endnu ikke særlig kendt i Danmark, men i resten af verden er Danmark efterhånden en berygtet fodtennisnation. Det blev også tilfældet ved årets VM, hvor de danske kvinder vandt 2 x sølv (triple og double) samt bronze i single. Men også herrerne gjorde en god figur og blev nummer 5 i double - med både Henrik og Morten på holdet.

"Vi havde en fantastisk slutrunde og fik virkelig vist, hvad vi har trænet i så længe. Desværre var marginalerne ikke på vores side, så vi glippede semifinalen", siger Morten Alsing Pedersen.

De to brødre var også med i tre mix-rækker, og desuden kunne den danske VM-trup tage hjem med prisen som turneringens Fair Play Nation.

Fodtennis via kæreste

Mens Morten er flasket op med fodbold i B82 i Virum, spillede Henrik som barn kun fodbold for sjov, og faktisk gik han mere op i badminton. Fodtennis er den første sportsgren, han dyrker 100 procent.

At det blev fodtennis, skyldes hans kæreste Anna, som han i dag er gift med. Anna Alsing Friberg har dyrket fodtennis i 10 år og deltog også ved årets VM, og hun fik trukket ham ind i sporten.

"At Henrik ikke har den store fodboldbaggrund er ingen hindring. De bedste til fodbold er nemlig ikke nødvendigvis de bedste til fodtennis", forklarer hun.

Gemalen er klar til nye udfordringer:

"De næste to år skal gå med endnu mere målrettet træning. Vi skal simpelthen vise, at vi er blandt de allerbedste i verden. Målet er en semifinaleplads i 2018", siger Henrik Alsing Friberg.

Morten Alsing Pedersen spillede fodbold i B82 i Virum, men nu gælder det fodtennis. Foto: Fodtennis Danmark
Morten Alsing Pedersen spillede fodbold i B82 i Virum, men nu gælder det fodtennis. Foto: Fodtennis Danmark
Publiceret: 27. November 2016 09:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Det grønne område

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt