Henrik Alsing Friberg, der her ses i aktion ved VM, kom ind i sporten ved et tilfælde. 
Foto: Fodtennis Danmark
Henrik Alsing Friberg, der her ses i aktion ved VM, kom ind i sporten ved et tilfælde. Foto: Fodtennis Danmark
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Virum-brødre lader fødderne tale

Henrik og Morten har deltaget ved verdensmesterskaberne i fodtennis

Af Mikael Østergaard

Da der blev afholdt VM i fodtennis på Cypern den 12-19. november, var det med deltagelse af Virum-brødrene Henrik Alsing Friberg, 29, og Morten Alsing Pedersen, 26.

Fodtennis er endnu ikke særlig kendt i Danmark, men i resten af verden er Danmark efterhånden en berygtet fodtennisnation. Det blev også tilfældet ved årets VM, hvor de danske kvinder vandt 2 x sølv (triple og double) samt bronze i single. Men også herrerne gjorde en god figur og blev nummer 5 i double - med både Henrik og Morten på holdet.

"Vi havde en fantastisk slutrunde og fik virkelig vist, hvad vi har trænet i så længe. Desværre var marginalerne ikke på vores side, så vi glippede semifinalen", siger Morten Alsing Pedersen.

De to brødre var også med i tre mix-rækker, og desuden kunne den danske VM-trup tage hjem med prisen som turneringens Fair Play Nation.

Fodtennis via kæreste

Mens Morten er flasket op med fodbold i B82 i Virum, spillede Henrik som barn kun fodbold for sjov, og faktisk gik han mere op i badminton. Fodtennis er den første sportsgren, han dyrker 100 procent.

At det blev fodtennis, skyldes hans kæreste Anna, som han i dag er gift med. Anna Alsing Friberg har dyrket fodtennis i 10 år og deltog også ved årets VM, og hun fik trukket ham ind i sporten.

"At Henrik ikke har den store fodboldbaggrund er ingen hindring. De bedste til fodbold er nemlig ikke nødvendigvis de bedste til fodtennis", forklarer hun.

Gemalen er klar til nye udfordringer:

"De næste to år skal gå med endnu mere målrettet træning. Vi skal simpelthen vise, at vi er blandt de allerbedste i verden. Målet er en semifinaleplads i 2018", siger Henrik Alsing Friberg.

Morten Alsing Pedersen spillede fodbold i B82 i Virum, men nu gælder det fodtennis. Foto: Fodtennis Danmark
Morten Alsing Pedersen spillede fodbold i B82 i Virum, men nu gælder det fodtennis. Foto: Fodtennis Danmark
Publiceret: 27. November 2016 09:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Det grønne område

ANNONCER
Se flere
Det grønne område
Seneste
Det grønne område
Mest læste
Det grønne område
112
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt