Birgitte Soojin er med sin dybe, varme og mørke vokal i spidsen for kvartetten, der 7. februar giver koncert på Stadsbiblioteket i anledning af vinterjazzfestivalen. Pressefoto
Birgitte Soojin er med sin dybe, varme og mørke vokal i spidsen for kvartetten, der 7. februar giver koncert på Stadsbiblioteket i anledning af vinterjazzfestivalen. Pressefoto
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Vinterjazz med Birgitte Soojin

7. februar giver den norske sangerinde koncert med sin kvartet på Stadsbiblioteket

En af de store vokalister på den danske jazzscene gæster Stadsbiblioteket i anledning af vinterjazzfestivalen, når der onsdag 7. februar kl. 19 er koncert på Stadsbiblioteket i Lyngby.

Birgitte Soojin er ikke standardmateriale. I 2011 flyttede den norsk adopterede sydkoreaner til København for at læse teologi, men hun endte med at synge jazz.

Hun har gennem de seneste år skabt sig et navn herhjemme, som betydelig fortolkere af den store amerikanske sangbog, og hendes fire albums har høstet mange anmelderroser.

Varm og mørk vokal

Med sin dybe, varme og mørke vokal sætter Birgitte Soojin et stærkt personligt præg på de store evergreens.

Hun er aktuel som modtager af Bent Jædigs Mindelegat 2017, som den anden vokalist nogensinde, der modtager prisen.

Birgitte Soojin var også konferencier med Master Fatman ved Danish Music Award Jazz i december, og repræsenterede Danmark på den koreanske kulturfestival The Northern Lights i Seoul i Sydkorea i november.

Med sig denne aften har Birgitte Soojin tre solide danske musikere, der alle klæder hendes vokal på bedste vis.

Det er guitarist Per Møllehøj, med hvem hun har indspillet sit seneste album, Thomas Vang på bas og Frans Rifbjerg på trommer.

Entré 100 kr., medlemmer og unge under 25 år 50 kr. Billetter på www.lyngbybib.dk. Resterende billetter sælges ved indgangen.jesl

Publiceret: 05. Februar 2018 07:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Det grønne område

Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt