Fra lanceringen af Vidensbystrategien på Rådhuset.
Fra lanceringen af Vidensbystrategien på Rådhuset.
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Vil du også være en del af Vidensby?

Med sekretariat og direktør på plads er foreningen Lyngby-Taarbæk Vidensby nu åben for ny medlemmer, der har lyst til at tage del i byens udvikling

Hvad sker der, hvis man puljer kreative ildsjæle, videntunge virksomheder og innovative studiemiljøer? Svaret blafrer indtil videre i vinden, men forsøget er sat i gang, og visionen er, at små og store institutioner i Lyngby-Taarbæk Kommune sammen kan være med til udvikle kommunen.

På den praktiske side er Lyngby-Taarbæk Vidensby sekretariatet nu etableret samtidig med at foreningen er åben for nye medlemmer.

Der er allerede stor interesse for projekt Vidensby fra både store og små virksomheder. Trælast- og Byggecenteret Johannes Fog er netop blevet medlem.

”For en virksomhed som os er det vigtigt at støtte op omkring lokalsamfundet og få indflydelse på by- og handelslivets vilkår. Derfor tøvede vi ikke med at melde os under fanerne i projekt Vidensby,” siger adm. direktør i Johannes Fog, Carsten Ludvig.

Godt i gang

Foreningen Lyngby-Taarbæk Vidensby blev stiftet først på året, direktør Caroline Arends blev ansat i det sene forår og sommeren er brugt til at etablere et sekretariat i forskerparken på Scion DTU. Nu er foreningen klar til at modtage nye medlemmer, der skal være med til at føre visionen ud i livet.

”Vi opfordrer nu byens mange små og store virksomheder, foreninger og organisationer til at engagere sig i det ambitiøse projekt og blive en del af partnerskabet. På den måde kan de få direkte indflydelse i byudviklingen og de mange spændende projekter,” siger Caroline Arends, der håber på, at mange vil vise interesse.

Stærke resultater

Den internationale rådgivningsvirksomhed COWI er blandt de stiftende medlemmer i Vidensbyen.

”Vi lægger stor vægt på at være med i Vidensby-partnerskabet. For en virksomhed som COWI er det f.eks. yderst vigtigt at tiltrække og fastholde den internationale arbejdskraft. Når vi går sammen med kommunen, andre virksomheder og DTU, kan vi skabe helt andre resultater, end vi vil være i stand til at gøre hver for sig,” siger COWIs HR-chef Helle Rasmussen.

En bedre by

Visionen i Vidensby er at gøre Lyngby-Taarbæk til en attraktiv, grøn videns- og handelsby. Sammen med stifterne COWI, Haldor Topsøe, Pihl & Søn, Danica, DTU, Talenternes By, de almene boligselskaber og Lyngby-Taarbæk Kommune skal byens virksomheder og borgere tænke med på, hvordan der fx sikres bedre trafikale sammenhænge, boliger til unge og forskere og en god velkomst til internationale borgere. Ved at melde sig ind kan medlemmerne deltage i et af de mange idénetværk, få indflydelse på generalforsamlingen, søsætte konkrete projekter og påvirke erhvervs- og byudviklingen i tæt samarbejde med foreningens bestyrelse og sekretariat.

Direktør Caroline Arends mener, at det er helt i byens ånd at gøre partnerskabet til en forening, så alle kan byde ind og tage aktivt del i arbejdet.

”Man bliver nødt til at have en vision, når man vil nå noget. Derfor er det vigtigt, at vi går sammen om den fælles Vidensby-vision, der tilgodeser hele byens og medlemmernes interesser. Jo flere vi er, jo større er vores mulighed for at føre visionen ud i livet,” siger Caroline Arends.

Fakta

Alle kommunens virksomheder, organisationer og foreninger opfordres til at blive medlemmer af Vidensbyen. Indmeldelse sker ved at kontakte direktør Caroline Arends på ca@vidensby.dk. Detaljeret information om medlemskab kan findes på hjemmesiden www.vidensby.dk eller ved at kontakte sekretariatet på telefon 88 70 86 40.

Publiceret: 18. September 2012 01:12

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Det grønne område

ANNONCER
Se flere