Viborgs borgmester Torsten Nielsen og Handels- og udviklingsminister Mogens Jensen jublede i fællesskab, da nyheden om det nye Apple-datacenter blev afsløret på et pressemøde mandag formiddag på Viborg Rådhus. 
Foto: Flemming Jeppesen, Polfoto
Viborgs borgmester Torsten Nielsen og Handels- og udviklingsminister Mogens Jensen jublede i fællesskab, da nyheden om det nye Apple-datacenter blev afsløret på et pressemøde mandag formiddag på Viborg Rådhus. Foto: Flemming Jeppesen, Polfoto
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Vidensby-direktør: Derfor kiggede Apple ikke på Lyngby-Taarbæk

Fem kommuner bejlede til nyt Apple-center til 6,3 milliarder kroner, som skal bygges i Viborg. Lyngby-Taarbæk har slet ikke været inde i overvejelserne

Fem danske kommuner har været med i opløbet om et nyt datacenter til 6,3 milliarder kroner, som it-giganten Apple nu har valgt at placere i Viborg. Byggeriet, som går i gang i 2017, har vakt stor opsigt og skabt jubel i Viborg og Omegn.

I Lyngby-Taarbæk, som har planer om en større udbygning af vidensvirksomheder ved DTU, er der sikkert en del borgere, der har spekuleret på, om kommunen er blandt de fem, der har været i spil til Apple-centeret. Men det er ikke tilfældet. Lyngby-Taarbæk har nemlig slet ikke rammerne til et sådan datacenter, der bliver på 166.000 kvadratmeter. Det siger Caroline Arends, adm. direktør for Vidensbyen, der arbejder for at gøre Lyngby til en af Nordeuropas førende videns- og universitetsbyer.

"Det, som Apple skal bygge i Viborg, kan ikke fysisk ligge i Lyngby-Taarbæk. Vi har ikke et område med bar mark på en størrelse af 20 fodboldbaner til en pris, som Apple ville være villig til at betale," siger Caroline Arends.

“Fantastisk”

Vidensby-direktøren kalder det fantastisk, at Apple har valgt Danmark, og hun er på ingen måder skuffet over, at det nye datacenter ikke bliver en del af det kommende erhvervsområde langs Helsingørmotorvejen, hvor der i bedste Silicon Valley-stil skal ligge videnstunge virksomheder, der får Danmarks Tekniske Universitet som nabo.

"Det er en serverhal og ikke et udviklingscenter, som Apple vil etablere i Viborg. Udviklingen i Vidensbyen er tænkt helt anderledes og her skal vi tiltrække udviklingsvirksomheder og videns-arbejdspladser – ikke lagerhaller. Såfremt Apple skal lægge et udviklingscenter i Danmark, har Apple allerede en åben invitation til at komme på besøg," siger Caroline Arends.

Det kommende datacenter i Viborg ventes at give ca. 300 jobs i opførelsesfasen, mens det færdige center i følge eksperter vil komme til at beskæftige ca. 100 personer. Viborgs borgmester Torsten Nielsen håber dog på, at datacenteret vil kaste tusindvis af lokale jobs af sig i afledte effekter.

Publiceret: 25. Februar 2015 13:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Det grønne område

ANNONCER
Se flere