Henriette Breum (V) ønsker lavere SFO-takster.
Henriette Breum (V) ønsker lavere SFO-takster.
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Venstre: Forældre skal ikke betale for læreraftale

I øjeblikket drøftes det om SFO- og klubtaksterne skal sænkes i forbindelse med den nye folkeskolereform. Venstre mener, at forældrene skal betale mindre, hvis deres børn er mindre i SFO

Af Theis Otzen
I disse uger sidder medlemmerne af Lyngby-Taarbæk Kommunes børne- og ungdomsudvalg og drøfter, hvad der skal ske med SFO-taksterne i det kommende skoleår.

Den nye folkeskolereform træder i kraft til august, og det betyder længere skoledage og derfor også kortere tid i SFO'en for kommunens børn.

Forvaltningen har i sit oprindelige forslag indstilet til, at der kom en lille sænkning på SFO-taksterne med omkring 120 kroner om måneden, men Børne- og Ungdomsudvalget har endnu ikke besluttet sig.

Venstre mener, at SFO-taksterne skal sænkes mere, hvis børnene ikke er lige så meget i SFO'en, som de er i dag.

"Der er lagt op til, at man sænker prisen, men hæver forældreandelen. I og med at der er indgået en arbejdstidsaftale med lærerne, mangler der penge i kassen, og vi får ikke tilført ekstra penge. Jeg synes, der er nogle, der har skudt sig selv i foden. Vi er ikke engang begyndt at tale om børn endnu. Det skal ikke være forældrene, der bøder for det her," siger Henriette Breum, der er medlem af Børne- og Ungdomsudvalget for Venstre.

Hun synes desuden, at man skal kigge på om SFO'erne skal udvide åbningstiden i forbindelse med den nye skolereform.

"Der er forældre, der har svært ved at nå at hente til klokken 17, så måske kan de holde åbent til klokken 17.30," siger Henriette Breum.

Sagen blev drøftet på udvalgets møde i midten af februar, men er nu sendt tilbage til forvaltningen, som skal regne på forskellige ting, før den igen kommer på den politiske dagsorden.

Publiceret: 27. Februar 2014 10:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Det grønne område

ANNONCER
Se flere