Kathrine Holme Johanessen og Henriette Breum er begge fortalere for at bevare de små daginstitutioner i kommunen. Foto:Signe Steffensen
Kathrine Holme Johanessen og Henriette Breum er begge fortalere for at bevare de små daginstitutioner i kommunen. Foto:Signe Steffensen
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Var lukningstruet: Kaplegården slap med skrækken

Vuggestuen Kaplegården, der holder til i en nedlagt købmandsbutik i Virum, kom i sidste uge i spil i et forsøg på at løse et problemet med faldende børnetal i distriktet

Kathrine Holme Johanessen sidder med Benedicte på skøddet. Hun er det 4. barn i rækken hos familien Johanessen, der er skrevet op til Kaplegården. Kathrine Holme Johanessen sidder selv i forældrebestyresen i den lille daginstitution.

Kaplegården er i den grad et tilvalg for familien fra Virum, og selv om ventelisten er lang, så lykkedes det som regel med god hjælp fra bedsteforældre at finde pasningsløsninger til der bliver en ledig plads. Lige nu er Benedicte nummer 17 på ventelisten.

Da hun i sidste uge sammen med den resterende del af bestyrelsen og personalet blev orienteret om, at en mulig lukning af Kapelgården var på børneudvalgets dagsorden var det en sort dag. Derfor er hun også tilsvarende glad over, at et flertal i udvalget stemte imod en lukning inden den overhovedet var sendt i hørring.

En perle

"I de fem år vi har haft børn i Kaplegården har personalet været det samme. De har et sindsygt lavt sygefravær både blandt børn og personale, og det er et meget kærligt og nærværende miljø. Vi er dybt taknemmelige for at vi har vores børn her," siger Kathrine Holme Johanessen.

Hun fortæller at Kaplegården, der ligger på Gammel Kaplevej 1 A, er meget søgt, og at den i de seneste år ofte har kørt med overbelægning med et par ekstra børn.

"Som borger i kommunen er det helt vildt attraktivt, at vi har sådan et tilbud i nærmiljøet.

Men vi ved også, at personalet nu har set det røde flag, og det skaber noget utryghed. Men vi vil kæmpe for den her institution, for den er rigtig god. Det er en perle og et forbillede for andre institutioner," siger hun.

Små instituioner er en investering

Kathrine Holme Johanessen er ikke blind for at større institutioner giver stordriftsfordele, men hun mener også, at de små institutioner er i stand til at rumme nogle børn, som ikke trives i miljøer med mange børn.

Selv har hun valgt Børnehaven Mariehønen til de store børn, fordi det også er en lille institution. Hun oplever, at børnehaven er i stand til rumme børn, der normalt ville have brug for støttetimer, og derfor tror hun på, at bevarelsen af de små institutioner også kan vær ene god forretning for kommunen.

Politisk mærkesag

For Henriette Breum er bevarelsen af de små institutioner en mærkesag. Hun var selv meget aktiv som bestyrelsesformand for den private skovbørnehave Mariehønen, da de i sin tid stod uden tag over hovedet efter udstykningen af Skovtoftegrunden. Børnehaven overlevede og har i dag fundet husly på Skovbrynet 44.

Men kampen for at sikret et bredt udvalg af pasningstilbud har Henriette Breum taget med i kommunalbestyrelsen, hvor hun også har været en varm fortaler for bevarelsen af dagplejen i kommunen.

"Vi skal sikre mangfoldighed i vores pasningstilbud ellers synes jeg, at vi er en fattig kommune," siger Henriette Breum.

Hun pointerer også, at der lige nu bliver der bygget masser af nye boliger i både Virum og Sorgenfri og derfor kan billedet meget let se helt anderledes ud om at et år, og så bliver det meget mere omkostningstungt at skulle etablere en ny daginstitution.

Publiceret: 11. Januar 2017 12:15
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Det grønne område

ANNONCER
Se flere