Henriette Breum fra Venstre er utilfreds med, at Lyngby-Taarbæks 10. klasser nu skal placeret på Trongårdsskolen.
Henriette Breum fra Venstre er utilfreds med, at Lyngby-Taarbæks 10. klasser nu skal placeret på Trongårdsskolen.
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

V: Katastrofe for de unge

Der var stor splittelse i kommunalbestyrelsen i sagen om 10. klassecentret og ungdomsskolens fremtid. Venstre ærgrer sig over beslutningen om at splitte de to enheder fra hinanden

Af Theis Otzen
undervisning Venstre kalder det en katastrofe, at et flertal i kommunalbestyrelsen har valgt at skrotte planerne om et fælles 10. klassecenter og ungdomsskole på Lyngby Stadion.

"Det er et katastrofalt tab for kommunens unge, at planen om at skabe et fælles ungdomsmiljø på stadion bestående af 10. klasser, ungdomsskolen og modtageklasserne nu er blevet skrottet af et snævert flertal på 11. Beslutningen om at samle det hele på stadion blev truffet for knap tre år siden og har været gennemarbejdet på kryds og tværs. Den er nu på rekordtid blevet ændret, og ønsket fra 10 medlemmer om at genbehandle sagen blev hurtigt fejet af bordet," siger Henriette Breum, der sidder Børne- og Ungdomsudvalget for Venstre.

Hun mener, at 10. klassetilbuddet bliver devalueret med den nye løsning.

"Det giver rigtig god mening at samle alt på et centralt sted i kommunen i nybyggede lokaler, som kunne bruges både i dag- og aftentimerne og dermed være udnyttet på den mest optimale måde. Den permanente placering på Trongårdsskolen betyder en reduktion i antallet af klasser og dermed kan der ikke længere udbydes samme antal linjer som nu. Det er en klar forringelse af 10. klasses tilbuddet. Samtidig giver det ikke længere de unge mulighed for et miljøskift til nye omgivelser uden for folkeskolen, som mange elever, der vælger 10.klasse ønsker.

Det er rigtig trist, at planen om et fælles ungdomsmiljø nu er skrinlagt," siger Henriette Breum.

Publiceret: 21. April 2015 10:28

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Det grønne område

ANNONCER
Se flere