Et medlem af Venstre vil have Søren P. Rasmussen tilbage i spidsen af Venstre.
Et medlem af Venstre vil have Søren P. Rasmussen tilbage i spidsen af Venstre.
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Uro i Venstres bagland

Et forslag om at opfordre Dorthe la Cour til at trække sig fra de ledende poster i Venstres gruppe på Lyngby Rådhus skal til afstemning på partiets generalforsamling. I stedet vil forslagsstilleren have Søren P. Rasmussen tilbage ved roret

Af Theis Otzen

Der er lagt op til en dramatisk aften, når Venstres lokalafdeling i Lyngby-Taarbæk holder generalforsamling i denne uge. Siden valget i november, hvor Venstre gik tilbage og samtidig mistede borgmesterposten, har der været bølgeskvulp i baglandet.

Et af medlemmerne, Stig Sauer, har bedt om at få et ikke helt ukontroversielt punkt på dagsordenen.

Han ønsker nemlig, at der skal stemmes om at opfordre Dorthe la Cour til at trække sig fra posten som gruppeformand for Venstre i kommunalbestyrelsen og som formand for Kultur- og Fritidsudvalget.

Dorthe la Cour blev af et flertal i Venstres femmandsgruppe valgt som ny leder efter valget i november, hvor den daværende borgmester Søren P. Rasmussen mistede borgmesterposten og desuden fik cirka 1000 færre stemmer end ved valget i 2009. Men nu ønsker et Venstre-medlem tilsyneladende at give ledelsesposterne tilbage til Søren P. Rasmussen.

Stig Sauer, der er menigt medlem af Venstres lokale partiforening, begrunder sit forslag på følgende måde.

"Først var jeg forundret over den konstituering af gruppen, der fandt sted efter kommunalvalget. Så blev jeg vred, fordi jeg føler mig holdt for nar. ”Min” kandidat, Søren P. Rasmussen, fik 1.622 personlige stemmer, hvilket er 269 flere, end resten af gruppen fik tilsammen. Derfor tog jeg det som en selvfølge, at Søren skulle stå i spidsen for den gruppe, der fremadrettet skal arbejde for at genvinde borgmesterposten," skriver Stig Sauer i sit forslag til Venstres generalforsamling.

"Skal vi gøre os håb om ”en ny begyndelse”, skal der hurtigst muligt rettes op på det vælgerbedrag, som Dorthe la Cour er primus motor i. Det skylder vi vælgerne – det skylder vi Venstre," lyder det videre i Stig Sauers forslag.

Gruppen bestemmer selv

Ifølge Det Grønne Områdes oplysninger er der blandt flere medlemmer af Venstres femmandsgruppe på Lyngby Rådhus stor undren over forslaget. Ligesom Det Grønne Område har talt med flere menige medlemmer af partiforeningen, som ikke bakker op om forslaget og derimod mener, at Søren P. Rasmussen tid som politisk frontfigur for Venstre er slut. Ingen ønsker dog at sige noget til citat, før generalforsamlingen er overstået.

Lokalformand Jakob Dahl Christiansen forventer, at forslaget bliver afvist og understreger desuden, at Venstre-gruppen på Lyngby Rådhus ikke er tvunget til at rette sig efter en beslutning fra generalforsamlingen.

"Gruppen er autonom. Den har sin egen kompetence, og den konstituerer sig selv. Men jeg betragter det som et oplæg til dialog. I Venstre ønsker vi dialog, og hvis bestyrelsen eller jeg afviser det på forhånd har vi taget stilling. Jeg håber, at det her bliver afslutningen på valget, og vi så kan få sat et punktum," siger Jakob Dahl Christiansen.

Hård tone

Det er ikke lykkedes DGO at få fat på Søren P. Rasmussen for en kommentar. Men Dorthe la Cour er uforstående over for forslaget.

"Det er et usædvanligt forslag til en generalforsamling. Jeg har været til mange generalforsamlinger, men har aldrig hørt om sådan et forslag. Men der er ikke andet end at afvente og se, hvad der sker," siger Dorthe la Cour.

Hun er forundret over den hårde tone i forslaget fra partikollegaen Stig Sauer.

"Den tone, det er formuleret i, kan jeg ikke andet end tage afstand fra, og så er det jo gruppen, der bestemmer, hvordan posterne skal fordeles," siger Dorthe la Cour.

Det er den anden generalforsamling i Venstre på bare få måneder. Kort efter valget blev der indkaldt til en ekstraordinær generalforsamling, hvor der blandt andet blev valgt ny bestyrelse.

Publiceret: 25. Februar 2014 09:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Det grønne område

ANNONCER
Se flere