Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Unge med journalist- drømme søges

Lyngby-Taarbæk Ungdomsskole (LTU) udbyder sammen med en række andre ungdomsskoler et undervisningsforløb med fokus på journalistik og medier. Tilmeldingsfrist er 20. september

kursus Drømmer du om at blive journalist? Eller kan du bare godt lide at skrive og formulere dig? Eller er du måske bare nysgerrig efter at lære lidt mere om medieverdenen? Kan du svare ja til et af de tre spørgsmål og samtidig er mellem 13 og 18 år, så har du muligheden for at blive optaget på Ungakademis spændende Journalistik-forløb.

Efteråret igennem vil holdet hver onsdag aften danne sin egen redaktion i Ungdomsskolens lokaler på Jernbanepladsen i Lyngby. Her vil der blive undervist i de forskellige journalistiske genrer, og eleverne vil selv skulle ud i marken med blok og pen for derefter at komme tilbage til redaktionen og skrive en nyhed. Desuden tager holdet på besøg på store velkendte medier og møder journalister og redaktører, der kan fortælle mere om, hvordan medieverdenen anno 2017 ser ud. Tidligere hold har blandt andet besøgt Danmarks Radio og Dagbladet Politiken.

Populært fag

Underviseren på holdet er Theis Otzen, der selv er uddannet journalist og har arbejdet som både nyhedsjournalist og kommunikationskonsulent i mange år. Han har blandt andet en fortid på Det Grønne Område.

”Journalistik er stadig et populært fag - det kan vi se hvert år, når der er optagelsesprøver til landets journalistuddannelser, hvor håbefulde unge står i kø for at komme ind. Med det her hold vil vi gerne give de unge i Lyngby-Taarbæk en forsmag på, hvordan man arbejder som journalist og vise nogle af de nuancer som faget også rummer, og som måske ikke lige kommer frem til daglig. Derfor håber jeg, at unge, der er interesseret i journalistik og medier, vil melde sig, så vi kan få et spændende og sjovt forløb,” siger Theis Otzen.

Ungakademi er et samarbejde mellem syv kommunale ungdomsskoler i Storkøbenhavn. LTU er med i dette, og undervisningsforløbet i Journalistik er blevet til i samarbejde mellem LTU’s leder Søren Helmer og journalist Theis Otzen.

Udover Journalistik byder Ungakademi også på mange andre spændende hold, hvor der er en god chance for at få udvidet sin horisont. Det kan ske på hold som Forfattercamp, Spacecamp, Programmering eller Design og Arkitektur. Læs mere og tilmeld dig på www.ungakademi.dk. /peb

“... vil vi gerne give de unge i Lyngby-Taarbæk en forsmag på, hvordan man arbejder som journalist”

Theis Otzen, journalist, kommunikationskonsulent og underviser

Publiceret: 13. September 2017 09:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Det grønne område

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt