Søgård, på adressen Om Kæret 8, ligger idyllisk ved gadekæret i Lundtofte, 1957, og her er også en Kyssebænk. (Foto: Lyngby-Taarbæk Stadsarkiv)

Søgård, på adressen Om Kæret 8, ligger idyllisk ved gadekæret i Lundtofte, 1957, og her er også en Kyssebænk. (Foto: Lyngby-Taarbæk Stadsarkiv)

Ugens lokalhistoriske billede: Kærlighed på Søgård

Det er snart Valentinsdag, og romantikken har også blomstret på Søgård i Lundtofte.

Af
Mette Henriksen

Stadsarkivar ved Lyngby-Taarbæk Stadsarkiv

LOKALHISTORIE Lyngby-Taarbæk er fuld af særlige steder, som har betydning for mange mennesker. Et af de særlige steder er Kyssebænken ved Søgård, som ligger ved gadekæret i Lundtofte.

Dette sted har en helt særlig betydning for ejeren af Søgård, Finn Rieber Rasmussen. I 1969 havde han nemlig fundet sit livs kærlighed, og for at vinde sin udkårne inviterede han Ann-Mari en tur ned til gadekæret bag på sin knallert. Her på Kyssebænken ved gadekæret, foran Søgård, erklærede han sin kærlighed til skønne Ann-Mari med et dybtfølt kys på Kyssebænken, og det har han aldrig fortrudt.

Senere i december 1992 købte de sammen Søgård, og deres drøm gik i opfyldelse for hele familien Rieber. Det er en rigtig Valentinsdag historie.

Denne fortælling og mange flere kan man opleve på udstillingen ”Mit sted i Lyngby-Taarbæk” på Stadsarkivet, Frieboeshvile.

Søgård er også fuld af lokalhistorie. Den hører til en af Lundtoftes gamle gårde, og sammen med de tre gårde på Lundtoftevej fortæller den historien om bydelens opståen som bondelandsby. I perioden fra 1882 til 1951 var Søgård ejet og senere forpagtet af familien Willumsen, der drev landbrug her.

I 1930 købte Københavns Kommune gården med Sophus Willumsen som forpagter, og fra 1951 til 1992 var Oluf Petersen forpagter. Lyngby-Taarbæk Kommune blev ejer af ejendommen i 1957, og siden 1993 har gården været i familien Rieber Rasmussens eje.

Publiceret 17 February 2019 08:00