Ulrikkenborg Plads blev i 1933 det første moderne bydelscenter i Lyngby-Taarbæk med butikker omkring tunnelen til S-togsstationen, 1939. Foto: Lyngby-Taarbæk Stadsarkiv
Ulrikkenborg Plads blev i 1933 det første moderne bydelscenter i Lyngby-Taarbæk med butikker omkring tunnelen til S-togsstationen, 1939. Foto: Lyngby-Taarbæk Stadsarkiv
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Ugens lokalhistoriske billede: Ulrikkenborg Plads

Ulrikkenborg Plads blev i 1933 det første moderne bydelscenter i Lyngby-Taarbæk med butikker, boliger og S-tog lige ved døren

Forhistorien til Ulrikkenborg-kvarteret går tilbage til dengang, hvor ejeren af gården Ulrikkenborg Georg Lehwald i maj 1931 solgte en del af sin jord til Lyngby-Taarbæk Kommune.

Den første byudvikling var dog allerede startet omkring 1900, hvor arealer ned til Lyngby Sø var blevet udstykket til villagrunde. I 1909 blev Lyngby skole flyttet hertil, og skolen kom fra 1933 til at hedde Engelsborgskolen. Ved siden af blev Lyngby Statsskole opført i 1923.

På samme tid blev der etableret en viadukt under jernbanen, så det blev nemmere at komme til og fra det nye kvarter i vest og det centrale Lyngby.

Fra sidst i 1920’erne opstod også et helt nyt rækkehuskvarter og flere fulgte efter.

Udviklingen af Lyngby mod vest var således i fuld gang, da kommunen i 1931 kunne præsentere en færdig byplan for området.

Rekreativt område

I byplanen indgik både en jernbaneplads med bygninger i tre etager vest for Lyngby Station og en smuk rekreativ plads i midten, som siden kom til at hedde Ulrikkenborg Plads.

I midten af pladsen i det fine grønne anlæg kan man nyde billedhugger Just Nielsen Sondrups (1853-1947) smukke skulptur ’Forår’ fra 1934.

I 1952 blev Ulrikkenborg Plads firefløjet, da den sidste bygning i Ulrikkenborgs gamle have blev opført.

Selvom Ulrikkenborg Plads ikke lå langt fra Lyngby Hovedgade, blev den regnet for et butikscenter, der skulle betjene borgerne i Lyngby Vest med de daglige indkøb og serviceydelser.

Publiceret: 03. November 2017 14:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Det grønne område

ANNONCER
Se flere