Kronprins Christian, den senere Christian den 10., på Lyngby Station i 1910. Foto: Lyngby-Taarbæk Stadsarkiv
Kronprins Christian, den senere Christian den 10., på Lyngby Station i 1910. Foto: Lyngby-Taarbæk Stadsarkiv
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Ugens lokalhistoriske billede: Et glimt af kronprinsen på Lyngby Station

Borgerne har gennem tiden kunnet følge tæt med i kongefamiliens liv, når de opholdt sig her i Lyngby-Taarbæk

Der har gennem tiden været tætte bånd mellem kongefamilien og Lyngby-Taarbæk. Det betød, at borgerne har kunne følge med i kongefamiliens liv, når de for eksempel opholdt sig på Sorgenfri Slot. En af de kongelige familier som holdt meget af at være på slottet var kronprins Christian (1870-1947), den senere Christian den 10., og kronprinsesse og senere dronning Alexandrine.

Prins Christian blev forlovet med Alexandrine i 1897, og efter giftermålet året efter flyttede de ind på Sorgenfri Slot. Deres første søn prins Frederik (Frederik den 9.) blev født den 11. marts 1899 på Sorgenfri Slot. Parret blev hurtigt meget populært blandt borgerne i Lyngby-Taarbæk, og mange hilste på den lille ny familie, når de gik tur med barnevognen rundt omkring i Lyngby.

Den 27. juli 1900 blev så lillebroren prins Knud født – også på Sorgenfri Slot. Den kongelige familie levede et tæt familieliv på slottet, og de to brødre opfattede stedet som deres barndomshjem. De elskede at klatre i de store træer og gå på opdagelse i slotsparken, og de tilbragte mange timer samlet rundt om familiens store passion: en modeljernbane med mange spor og toge.

På billedet ses kronprinsen på Lyngby Station i rask trav fra toget til ventesalen i 1910, formodentlig på vej til Sorgenfri Slot. To år senere blev han i 1912 Danmarks konge. Kongen fejrede som regel sin fødselsdag den 26. september med kanonsalut på Sorgenfri Slot om morgenen, herefter red han til formiddagskur på Amalienborg i København og derefter tilbage til frokost i Sorgenfri.

Publiceret: 11. Oktober 2017 08:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Det grønne område

ANNONCER
Se flere