En varm sommerdag med afslappet stemning på Dyrehavsbakken, ca. 1932. Dyrehavsbakken har gennem århundreder tiltrukket borgere fra Lyngby-Taarbæk og hele Københavnsområdet. (Foto: Lyngby-Taarbæk Stadsarkiv)
En varm sommerdag med afslappet stemning på Dyrehavsbakken, ca. 1932. Dyrehavsbakken har gennem århundreder tiltrukket borgere fra Lyngby-Taarbæk og hele Københavnsområdet. (Foto: Lyngby-Taarbæk Stadsarkiv)
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Ugens lokalhistoriske billede: Dyrehavsbakken

Den gamle forlystelsespark er verdens ældste eksisterende forlystelsespark, og den er stadig et populært udflugtsmål for store og små.

Dyrehavsbakken opstod allerede i 1583 som markedsplads ved Kirstens Piils Kilde i Dyrehaven. Folk fra nær og fjern valfartede hertil for at opnå kildens helbredende og styrkende kraft. Med de tusindvis af kildegæster fulgte gøglere og beværtere, som slog deres telte op på markedspladsen i kildetiden, - og skabte stemning og liv med deres gøgl og løjer.

Efterhånden tiltrak forlystelserne dog flere gæster end den gamle hellige kilde.

I 1800 flyttede den berømte og folkekære figur Pjerrot til stedet. Han kunne både trylle, spise brændende blår og spy ild. Han er Bakkens ikon og er stadig et trækplaster, som fascinerer alle barnlige sjæle.

Sangerinderne

En anden del af livet på Dyrehavsbakken er bakkesangerinderne i Bakkens Hvile, som åbnede i 1877. Her kan publikum synge med, når sangerinderne i deres prangende kjoler byder op til fællessang.

I begyndelsen af 1900-tallet forsvandt teltene, og i stedet blev der opført mere permanente træskure og større etablissementer. Det er dog stadig Teltholderforeningen fra 1885, der driver Dyrehavsbakken, selvom det eneste telt nu er teltet, som huser Cirkusrevyen.

Den gamle forlystelsespark har udviklet sig siden de tidlige kildedage, og et af de nyeste tiltag har været, at man siden 2015 har kunnet opleve tv-serien Matadors Korsbæk med lejligheder, butikker og restaurationer fra serien.

Mange vil have erindringer om, at de på et tidspunkt har været på en familieudflugt en varm sommerdag til Dyrehavsbakken, som på billedet her.

Du kan se flere historiske billeder fra Lyngby-Taarbæk på arkiv.dk.

Publiceret: 05. Maj 2017 13:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Det grønne område

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt