Systuen på Schou Ravnholm med alle de mange kvindelige ansatte i slutningen af 1940’erne. (Foto: Lyngby-Taarbæk Stadsarkiv)
Systuen på Schou Ravnholm med alle de mange kvindelige ansatte i slutningen af 1940’erne. (Foto: Lyngby-Taarbæk Stadsarkiv)
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Ugens lokalhistoriske billede: Dagligvarer til hele Familien Danmark

På C. Schous Fabrikker i Nymølle-Ravnholm fremstillede man dagligvarer til Familien Danmark gennem mange år.

Ugens lokalhistoriske foto Ravnholm Fabrikkerne – som tidligere omfattede en papirfabrik – blev købt af C. Schous Fabrikker i begyndelsen af 1930'erne, og her fik blandt andet Ravnholm Strømpefabrik og Schous Trikotage til huse.

I perioden 1935-1973 var fabrikkerne i Nymølle-Ravnholm således en del af C. Schous Fabriker med hundredvis af lokale udsalg under navnet ”Schous Sæbehus”, placeret over hele landet. Den familiedrevne virksomhed fremstillede alt fra nylonstrømper og undertøj til emalje nummerplader til biler, fajance, vat og tandbørster.

Virksomheden var en af kommunens store arbejdspladser - med 700 ansatte i 1961. Virksomheden oprettede i 1947 sin egen daginstitution i et hus ved siden af fabrikken. Fabrikkens placering langt alting gjorde, at det var vigtigt at tiltrække og fastholde det kvindelige personale, og her havde det stor betydning, at man kunne tilbyde pasningsmuligheder til de ansattes mindre børn. Der blev også reklameret med den smukke beliggenhed og med de gode transportmuligheder med Nærumbanen.

I personalehåndbogen fra 1957 kunne man endvidere læse, at der var gratis kaffe og te i frokostpausen, og at man om sommeren kunne spise sin frokost i den smukke park ved Mølleåen.

I 1973-74 stoppede virksomheden sin produktion.

Publiceret: 08. Marts 2018 20:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Det grønne område

Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt