Legebyen på Fritidshjemmet Fuglsanggård, sommeren 1959. Højhusene i Sorgenfri ses i baggrunden. (Lyngby-Taarbæk Stadsarkiv)
Legebyen på Fritidshjemmet Fuglsanggård, sommeren 1959. Højhusene i Sorgenfri ses i baggrunden. (Lyngby-Taarbæk Stadsarkiv)
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Ugens lokalhistoriske billede: Børnenes by

Legebyen på Fritidshjemmet Fuglsanggård

Af Lise Skjøt-Pedersen, Arkivar. Stadsbiblioteket

Børnene på Fritidshjemmet Fuglsanggård i Virum byggede deres egen by sidst i 1950'erne.

Det startede med, at nogle drenge byggede en hule med brædder omme bag ved en af længerne i den gamle gård, hvor fritidshjemmet var indrettet. Det ene bræddehus førte det andet med sig, og i 1959 var der opstået en hel gade af huse langs med hegnet, som børnene kunne gå ind i og lege i. Der var både købmand og rådhus, hvor man kunne mødes. Byen blev bygget af børnene med mindst mulig bistand fra de voksne, ”for at opmuntre børnenes virketrang”, som det hed i kommunens årsberetning.

Børnene valgte en ledelse og en borgmester. Legebyen fik besøg af Lyngby-Taarbæks borgmester, Paul Fenneberg, i sommeren 1959, så de to borgmestre kunne hilse på hinanden.

Op igennem 1960'erne var der fortsat legehuse ved Fuglsanggård, Der blev bygget om og bygget nyt, og der kom gardiner i vinduerne til nye generationer af fritidshjemsbørn.

Der var fritidshjem på Fuglsanggård fra 1950 til 1990, hvorefter Heldagsskolen flyttede ind i huset. Inden da havde der været vuggestue siden 1944. Da spædbørnene i 1950 kunne flyttes til den nye store børneinstitution på Byagervej i Virum, oprettede man et fritidshjem på Fuglsanggård, hvor skolelever kunne komme før og efter skoletid. Der var i starten 60 pladser på Fuglsanggård, i 1955 skaffede man plads til 90 børn i fritidshjemmet.

Publiceret: 17. Marts 2017 13:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Det grønne område

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt