Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Uddannelse: Færre har søgt ind på DTU

Kun bacheloruddannelsen til civilingeniør får flere ansøgere end sidste år

Da ansøgningsfristen til de videregående uddannelser udløb, havde DTU modtaget 2.776 førsteprioritetsansøgninger til diplom- og civilingeniøruddannelserne. Det er et lille fald på én procent i forhold til 2016, hvor der var 2.816 ansøgere. Det skriver DTU i en pressemeddelelse.

Samlet har DTU oplevet et svagt fald i antallet af ansøgninger - nemlig fra 7.583 ansøgninger i 2016 til 7.325 ansøgninger i 2017. Tendensen er den samme på landsplan. Her har i alt 90.563 indsendt deres ansøgning til en eller flere videregående uddannelser. Det er 3,7 procent færre end sidste år. På trods af et fald på landsplan har DTU næsten fastholdt antallet af ansøgere fra sidste år.

Ingeniører en mangelvare

”Vi glæder os over, at vi stort set har det samme antal ansøgninger som sidste år, og at vi formodentlig får fyldt alle vores uddannelsespladser op. Det er glædeligt, fordi samfundet kommer til at mangle ingeniører i fremtiden.” siger Philip Binning, der er dekan for kandidat- og ph.d.-uddannelserne på DTU.

Civilingeniør går frem

Philip Binning lægger særlig vægt på, at civilingeniørbacheloruddannelsen er gået frem med tre procent. Antallet af 1. prioritetsansøgere til DTU’s bacheloruddannelser er således steget fra 1.584 i 2016 til 1.638 i år.

Specielt den engelsksprogede bacheloruddannelse General Engineering, som udbydes for anden gang, har trukket mange ansøgere til. I alt 360 ansøgninger, hvoraf 200 er 1. prioritet.

Diplomingeniøruddannelsen ved DTU har i år fået 1.138 1. prioritetsansøgninger mod 1.232 sidste år. Det giver et fald på otte procent i forhold til 2016. srj

Publiceret: 10. Juli 2017 13:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Det grønne område

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt
ERROR: Macro disqus is missing!