Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Tvinges til to distrikter: Engelsborgskolen som ét skoledistrikt

Der er ikke længere opbakning til kun ét skoledistrikt

Engelsborgskolen får nu sit helt eget skoledistrikt. Og de øvrige otte folkeskoler er sammen om at danne et andet skoledistrikt.

Det er blevet resultatet, efter at kommunen ikke har kunnet få opbakning til at køre med ét, fælles skoledistrikt.

Det er skolebestyrelsen for Engelsborgskolen, der har stillet sig på bagbenene.

En høring blandt skolebestyrelserne viste, at otte skolebestyrelser fortsat støtter et stort skoledistrikt, mens Engelsborgskolens skolebestyrelse afviser at fortsætte med ordningen.

Ifølge en pressemeddelelse fra kommunen begrunder Engelsborgskolens skolebestyrelse bl.a. afvisningen med, at man er bange for, at skolen bliver pålagt at oprette et femte spor, da der er mange børn i lokalområdet, og skolen ikke har fysiske rammer til en udvidelse med en ekstra 0-klasse.

Kommunalbestyrelsen besluttede i enighed i januar, at der arbejdes videre med en plan, hvor alle kommunens skoler har max. 40 klasser, det vil sige fire klasser på hver årgang. Denne beslutning blev fulgt op af et enigt børne- og ungdomsudvalg den 27. september, idet det af klassefordelingen for skoleåret 2018/19 fremgår, at ingen skoler har mere end fire 0-klasser.

Det er således Børne- og Ungdomsudvalgets opfattelse, at der ikke er grundlag for Engelsborgskolens skolebestyrelsens bekymring, og at der fortsat er mulighed for at arbejde for en fælles løsning.

Forslaget er nu sendt i høring i skolebestyrelsen på Engelsborgsskolen, inden kommunalbestyrelsen træffer den endelige beslutning den 5. oktober.

Publiceret: 03. Oktober 2017 10:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Det grønne område

Bøger
Forsiden netop nu
ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt