Jubilance sejrede på Jydsk Væddeløbsbane. Foto: Ole Hindby.
Jubilance sejrede på Jydsk Væddeløbsbane. Foto: Ole Hindby.
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Tredobbelt Bent Olsen triumf i Jydsk Derby

Af Carsten Bundgaard
Galoptræneren Bent Olsen i Klampenborg oplevede i søndags en historisk præstation, da hans tre heste besatte de tre første placeringer i det Jyske Derby i Aarhus. Den mageløse triumf udløse jubelbrøl på den fælles trav- og galopbane i Aarhus.

Klampenborg-træneren havde på forhånd gode kort på hånden i løbet, og alt gik bare op i en højere enhed, jublede Bent Olsen efter Jydsk Derby. Sejren gik til næstfavoritten Jubilance, redet til sejr af Rafael Schiistl. Jubilance og favoritten East Meets West rykkede afgørende fra feltet med en tredjedel tilbage af det 2200 meter lange løb.

Hele tiden med overtaget til Jubilance, som sejrede sikkert til 162.300 kroner foran East Meets West med en præmie til 59.000 kroner, mens Releasethecracken med tredjeplads sørgede for det historiske resultat til Bent Olsen-stalden. Tredjepladsen til 44.200 kroner.

Jydsk Derby er åbent for heste født overalt i verden til forskel for Dansk Derby i Klampenborg. Bent Olsens Top3 heste er alle handlet England, og de tre importer knuste ganske enkelt de danskfødte heste.

”Jydsk derby holder væsentlig højere niveau end Dansk Derby," siger Bent Olsen, som nu vandt Jydsk Derby for sjette gang!!!

”Det er anden gang jeg har en hest som har vundet Jydsk Derby, lo vinderens ejer Lone Kaj-Nielsen efter løbet. For to år siden vandt Boxing Day løbet til mig. Det er helt og holdent Olsens fortjeneste. Det er ham som finder hestene til mig, fortæller Lone Kaj-Nielsen.

”Jeg giver ham en limit til, hvor højt han må byde på auktionerne, fortsætter Lone Kaj Nielsen, som også har smagt sejrens vidunderlige sødme i Dansk Derby på hjemmebanen i Klampenborg, da Master Kid choksejrede i derbyet for nogle år siden.

Både Lone Kaj-Nielsen og Bent Olsen valgte at overnatte i Smilets By for at fejre succesen. Bent Olsens datter Leo Olsen overtog tjansen som hestetransportør, og kørte succeshestene hjem over Storebælt, til deres respektive bokse på træningscentret et stenkast fra Dyrehaven.

Publiceret: 03. Juni 2012 12:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Det grønne område

ANNONCER
Se flere