Det meget forfaldne Fortunfortet bruges i dag kun i mindre omfang til blandt andet rundvisninger, men med støtten på tre milllioner kroner er der for alvor lys forude for planen om at renovere fortet. Pressefoto
Det meget forfaldne Fortunfortet bruges i dag kun i mindre omfang til blandt andet rundvisninger, men med støtten på tre milllioner kroner er der for alvor lys forude for planen om at renovere fortet. Pressefoto
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Tre millioner kroner til renovering af Fortunfortet

Hele renoveringen af det forfaldne fort i Lyngby forventes at koste 12 millioner kroner

Aage og Johanne Louis-Hansens Fond har besluttet at støtte renoveringen af Fortunfortet med tre millioner kroner.

“Det er med meget stor glæde, at vi har modtaget et støttetilsagn på så mange penge fra Aage og Johanne Louis-Hansens Fond,” udtaler formanden for Fortunfortets Venner Nete Munk Nielsen i en pressemeddelelse.

“Vi har i flere år arbejdet på at skaffe midler til Fortunfortet, der desværre i dag har begrænsede anvendelsesmuligheder, da det er meget forfaldent og fugtigt, om end der er foretaget de første istandsættelser. De tre millioner kroner er en rigtig god begyndelse og giver os naturligvis mod på at finde de resterende nødvendige midler,” fortsætter hun.

Fortunfortets Venner har i flere år arbejdet på både at få lavet en projektbeskrivelse og at finde midler til renoveringen. I 2016 førte dette til, at de første midler fra kommunen blev bevilget.

Ejet af kommunen

I dag er der fra Lyngby-Taarbæk kommunens side brugt 1,25 mio. kr. på de første renoveringer og forbedringer, og der er i samarbejde mellem kommune og Fortunfortets Venner opnået forhåndsgodkendelse til projektet fra Slots- og Kulturstyrelsen.

Fortunfortet er ejet af Lyngby-Taarbæk Kommune, og hele renoveringen er estimeret til at koste cirka 12 millioner kroner.

I dag kan fortet kun anvendes i mindre omfang for eksempel til rundvisninger, udstillinger og til de årlige arrangementer, Isteddagen 25. juli og Befæstningsdagen den sidste søndag i september. Læs mere på www.fortunfortet.dk.jesl

Publiceret: 14. November 2017 10:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Det grønne område

ANNONCER
Se flere