Nikoline Østergaard kæmpede en hård kamp under kurven og blev topscorer med imponerende 29 point. Valerie Driscoll er klar til at følge op.
Nikoline Østergaard kæmpede en hård kamp under kurven og blev topscorer med imponerende 29 point. Valerie Driscoll er klar til at følge op.
Foto: Claus Braunstein
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Topscorer brændte straffekast to sekunder før tid

Efter nederlag på 66-67 skal Virum Go Dream ud i en fjerde semifinalekamp mod Stevnsgade

Af Mikael Østergaard

Regnestykket var simpelt inden det tredje semifinaleopgør mod Stevnsgade SuperWomen fredag aften i Virumhallen: En sejr til Virum Go Dream, og damerne var i DM-finalen.

Det startede lovende, og i første halvleg viste de to hold det nok bedste basketball, der er set på dansk grund i år. Især på distancen var sigtekornet indstillet korrekt. Ellen Iversen og Gillian Abshire lavede begge to 3-point scoringer og Frederikke Mollerup en enkelt.

Virum spillede hurtigere end normalt og var foran 18-10, men Stevnsgade svarede igen og fik reduceret til 25-27 efter første periode.

Herefter satte gæsterne sig i førersædet. Angrebskombinationerne flød lynhurtigt, og de tungere Virum-spillere havde svært ved at følge med. Ved pausen førte Stevnsgade 41-37, og inden sidste periode var føringen udbygget til 58-53.

Virum-spillerne forfaldt til individuelle præstationer og satte deres lid til, at Nikoline Østergaard kunne trænge alene igennem. Hun løste opgaven flot med 29 point, men løb undervejs ind i blindgyder med boldtab til følge.

Det lignede en klar sejr til Stevnsgade, der dog var uheldig med flere afslutninger, der kørte rundt på indersiden af kurven, og Virum fightede sig tilbage. Ved 65-67 med to sekunder tilbage kom muligheden, da Nikoline Østergaard tilkæmpede sig to straffekast. Hun havde indtil da været sikkerheden selv, men missede det første, og dermed vandt Stevnsgade 67-66.

Nikoline Østergaard 29, Ellen Iversen 11, Valerie Driscoll 10, Frederikke Mollerup 8, Gillian Abshire 6 og Charlotte Schultze 2.

Virum Go Dream spiller fjerde semifinalekamp mod Stevnsgade tirsdag den 4. april kl. 20 i Nørrebrohallen. En eventuel femte kamp er i Virumhallen fredag den 7. april kl. 19.30.

Publiceret: 02. April 2017 14:15

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Det grønne område

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt
ERROR: Macro disqus is missing!