Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Tillykke med bytræprisen, men hvad med Bondebyen?

Bente Kjøller,

Formand for Bygningskultur

Foreningen i Lyngby-Taarbæk

TILLYKKE til Lyngby-Taarbæk Kommune med modtagelsen af den fornemme Bytræpris 2016. Den er velfortjent - Lyngby Hovedgade er et mønstereksempel, som vi alle nyder året rundt.

Borgmesteren udtaler i forbindelse med prisen bl.a., " I kommunalbestyrelsen er vi meget opmærksomme på, at træer i bybilledet skaber livskvalitet og er med til at definere os som et grønt område". Og kommunalbestyrelsen har også vedtaget en træstrategi for hele kommunen. Den fremhæver bl.a. træernes store effekt i bybilledet, og at de samtidig er en vigtig faktor i forhold til klimaet og miljøet.

Så meget desto mere bemærkelsesværdigt er det, at kommunalbestyrelsen i det forslag til lokalplan for Bondebyen, der netop har været i høring, har valgt næsten helt at udtage hidtil bevaringsværdig og karakterskabende beplantning. Indtil nu har lokalplanerne for Bondebyen sikret en beskyttelse af en række træer og beplantninger. Men i forslaget er kun en enkelt lille række træer ved kirken beskyttet.

Efter at nedrivning af det meste af Bondebyen blev afværget i begyndelsen af 1970'erne, blev der også vedtaget en grøn bevaringsplan for området. Den skulle sikre, at de landskabelige værdier med haver, træer, hække og hegn skulle være en integreret del af Bondebyen. Denne bevaringsplan er blevet fulgt op af skiftende kommunalbestyrelser ved vedtagelse af lokalplaner for området.

Skal det virkelig være slut nu? Kan det passe, at kommunalbestyrelsen ønsker at være en grøn kommune og vedtager en fin træstrategi, men så samtidig helt lader beplantningen i Bondebyen i stikken?

Lad dog de gældende bevaringsbestemmelser for den grønne Bondeby fortsætte, også i en ny lokalplan.

Publiceret: 08. December 2016 01:12

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Det grønne område

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt