Nååååh hvor nuttet. Foto: Anker Tiedemann
Nååååh hvor nuttet. Foto: Anker Tiedemann
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Tid til nikål, rugmelsgrød og skidne æg

Frilandsmuseet holder åbnet i påsken. Køkkenlauget fremtryller påskeretter, og der er påskelege for børnene

Af Pernille Borenhoff

Foråret falder sent i år, og der er derfor rigtig gode chancer for, at de små lam og gedekid er kommet på græs, når Frilandsmuseet holder påskeåbent fra skærtorsdag den 13. april til anden påskedag den 17. april. Alle dage kl. 10-16.

Frilandsmuseets køkkenlauget fremtryller forskellige retter hver dag i påsken. Det er retter, som man almindeligvis spiste i påskedagene i 17- og 1800-tallet. Skærtorsdag stod menuen på nikål, langfredag var sorgens dag, og den blev markeret ved at servere rugmelsgrød. Lørdag var en travl dag og blev kaldt stumpelørdag, da den var alt for kort til at det, man skulle nå, bl.a. tøjvask og rengøring. Dagen kunne sluttes af med skidne æg, hårdkogte æg i sennepssovs. Resten af påsken stod også på ægge-mad, f.eks. æggekage med flæsk. Lam var også en vigtig del af påskens festmad.

Caféen på den centrale spiseplads er åben, og hestevognen kører, hvis vejret er til det. Efter påsken lukker Frilandsmuseet, men åbner for den kommende sommersæson tirsdag den 2. maj.

Mad og påske hører sammen. Både i dag og for 200 år siden. Foto: Anker Tiedemann
Mad og påske hører sammen. Både i dag og for 200 år siden. Foto: Anker Tiedemann
Kig forbi køkkenet.
Kig forbi køkkenet.
Publiceret: 11. April 2017 12:00
¨

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Det grønne område

Fik du læst
ANNONCER
Se flere