Thomas Tang i sit lille studie i Ørholm. I baggrunden nogle af de instrumenter, der er med til give musikken den amerikanske lyd.
Thomas Tang i sit lille studie i Ørholm. I baggrunden nogle af de instrumenter, der er med til give musikken den amerikanske lyd.
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Thomas Tang inviterer til release-party på torsdag

Thomas Tang synger sange om små øjeblikke og store følelser. Hvordan det lyder, kan du høre på debutalbummet “Råt For Usødet”, der udkommer i denne uge

solodebut De har været længe undervejs - numrene på Thomas Tangs debutalbum som soloartist. Men det var nu, at tiden var til det, nu at det hele faldt på plads.

For på vej ind ad havegange mod det nybyggede studie i baghaven til huset på Færøvej vidner små løbecykler og henkastede legesager om, at der ud over scenelys og spotlight også skal være plads til familieliv.

“Jeg lever af at være musiker, og jeg elsker at være ude at spille, men det kan være svært at leve af, så jeg underviser også blandt andet på den rytmiske højskole,” fortæller Thomas Tang, der godt kan lide kombinationen med både selv at spille og lære fra sig.

Gennem årene har han skrevet masser af sange i samarbejde med flere producere og andre sangskrivere. Men det er første gang, at han selv står i spidsen for både komposition og fortolkning.

Det er blevet til albummet “Råt For Usødet”, der udkommer den 1. september.

Inspirationen har Thomas hentet fra den amerikanske musiktradition og han nævner selv John Mayer, Sheryl Crow og Stevie Wonder blandt forbillederne.

Men selv om lyden er amerikansk, så er alle sangene på debutalbummet på dansk.

“Jeg synes det bliver mere ægte, mere nærværende og mere nøgent, når man skriver på dansk. Man kan ikke slippe af sted med floskler og klicheer. Folk hører nuancerne i sproget med det samme,” siger han. Thomas Tang beskriver sangene som en række øjebliksbilleder eller stemninger. “Teksterne handler om at finde vej i livet. Om de vigtige ting som kærlighed, brud og det at være tilstede lige her og nu. Det er noget man skal lære. Det er i hvertfald noget, som jeg selv arbejder med,” siger han og griner.

Den første single fra albummet er det smittende nummer ’Gi’ Mig Smilet Tilbage’ som veksler mellem et vuggende groove i versene og et energisk omkvæd, og virker den ene stemme bekendt er det såmænd, fordi sangen er en duet med hans gode ven Thomas Buttenschøn.

Party i Templet

På torsdag er der relaseparty på Templet i Lyngby, hvor man kan høre hele albummet live.

“Jeg elsker at spille koncerter og til fester. Men det er noget helt specielt at spille sine egen numre. Det er anderledes nærværende, men også mere skrøbeligt, fordi man har lagt sit hjerteblod i det. Det har aldrig tidligere været mig, der stod i front,“ siger Thomas Tang.

Der er releaseparty på Thomas Tangs debut plade “Råt For Usødet” torsdag den 31. august i Templet kl. 20.00. Det koster 50 kr. – børn og fattige musikelever er gratis.

Publiceret: 29. August 2017 17:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Det grønne område

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt