Filiorum præsenterer teater på Sølyst i hele efterårsferien. Foto: Martin Mydtskov
Filiorum præsenterer teater på Sølyst i hele efterårsferien. Foto: Martin Mydtskov
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Teaterfestival slår sig løs i skydeklub

Pop-up-teatret Filiorum fejrer efteråret med teaterfestival på Sølyst i efterårsferien

Af Jesper Bjørn Larsen
Hvis der stadig er sprækker i ferieplanlægningen, så er der mulighed for i næste uge at opleve nogle af de bedste danske teaterforestillinger for de helt små og lidt større fra 0-11 år.

For fjerde år i træk er der nemlig i efterårsferien teaterfestival på Sølyst, der er ejet af Det Kongelige Kjøbenhavnske Skydeselskab. Det er pop-up-teatret Filiorum, som står bag festivalen.

Årets festival byder på tre forestillinger for børn i alderen 0-11 år. Du kan blandt andet køre på scooter med 100-årige Victoria i den livsbekræftende ‘Al tid i verden’ for de 4-11-årige, tage barnebarnet under armen til den rørende ‘Morfars Paradis’ for de 5-9-årige eller nyde den virtuose dansefortælling ‘Blåt’ for de 0-4-årige med livemusik på scenen.

Igen i år er der meget mere end teater på festivalprogrammet. Festivalen har en forestilling på plakaten hver dag, og bagefter får børnene og deres voksne anledning til selv at finde kreativiteten frem og omsætte teateroplevelsen til deres eget ‘kunstneriske eksperiment’ i det Kunstneriske Laboratorium udarbejdet specifikt til forestillingen.

Samtalerne kan fortsætte mellem mundfuldene ved kagebordet eller over frokosten, inden dagen afsluttes med skattejagt i Sølysts stuer.

Hvad er Filiorum?

Filiorum præsenterer de turnerende professionelle børneteatre i en udvidet kontekst, hvor der bygges universer op om omkring de enkelte forestillinger med relaterede aktiviteter og finurlige påfund.

Filiorum, der er startet af Clarissa Meister-Petersen, viser scenekunst for børn og unge mellem nul og 16 år, og det er ambitionen at bringe scenekunsten hyppigere med i børnenes hverdag, allerede fra de er helt små.

Filiorum arbejder ikke alene for, at børnene og de unge kommer i teatret flere gange om året med både forældre og bedsteforældre, men også for, at skolerne benytter sig mere af kunstformen som del af undervisningen, der har affødt initiativet ‘Scenekunst på Skoleskemaet’.

Filiorum har indgået samarbejde med Folketeatret om at præsentere over 110 forestillinger for de 0-16-årige på Folketeatret i løbet af sæson 2016/17.

Publiceret: 13. Oktober 2016 01:12

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Det grønne område

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt