Jens Odgaard er på listen over de største salgsobjekter under 22 år i verden.
Jens Odgaard er på listen over de største salgsobjekter under 22 år i verden.
Foto: Fodboldbilleder.dk
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Talentfabrik skal gøre Lyngby til en sund forretning

Spillet om et salg af økonomisk trængte Lyngby Boldklub er efter måneders forhandlinger fortsat i gang. Klubbens storaktionær håber på en afklaring inden udgangen af måneden

Af Mikael Østergaard

"Allan K. Pedersen er ikke en potentiel køber."

Sådan lød det fra Torben Jensen, ejer af Hellerup Finans, på generalforsamlingen i Lyngby Boldklub A/S, hvor klubben præsenterede et blodrødt regnskab med et underskud på 25 millioner.

Dementiet fra Lyngby Boldklubs storaktionær kom som svar på de seneste rygter om, at Allan K. Pedersen pønser på et comeback til dansk fodbold ved at købe Lyngby Boldklub. Allan K. Pedersen solgte for halvandet år siden FC Nordsjælland til udenlandske investorer og scorede ved den lejlighed et trecifret millionbeløb.

”Vi har indgået et 'Letter of intent' med en potentiel og meget seriøs købergruppe, og det er vores håb, at handlen kan gennemføres inden udgangen af januar 2017. Vi er langt i forhandlingerne med flere, der vil medføre en kapitaltilførsel til Lyngby Boldklub", tilføjede Torben Jensen uden at gå i detaljer.

Andre mulige købere

Med Allan K. Pedersen ude af billedet rettes blikket mod USA.

Tilbage i efteråret pegede meget rygtebørssnak på det amerikanske investeringsselskab Peak6, der i forvejen er storaktionær i den engelske Premier League-klub Bournemouth og også ejer NHL ishockeyklubben Minesota Wild. Ifølge flere kilder trak amerikanerne sig dog i sidste måned.

På rygtebørsen er også nævnt Red Bull, der i forvejen ejer Red Bull Salzburg og Red Bull Leipzig med den tidligere Lyngby-spiller Yussuf Poulsen i truppen. Men det blev efter sigende kun til et uformelt møde.

Et kinesisk konsortium, der ejer Hull Football Club, har også været nævnt som en mulig køber.

Investerer i talenter

Uofficielt er købsprisen 45 millioner kr., og man kan spørge sig selv, hvem i alverden der vil poste så mange penge i en virksomhed, der netop har offentliggjort et årsregnskab med et underskud på 25 millioner og en negativ egenkapital. For entreindtægter, sponsorater, konsulenthus og tv-penge kan tydeligvis ikke skabe en overskudsgivende forretning.

Mulighederne for at tjene penge ligger i spillersalg. Ikke på den korte bane, for klubbens superliga-trup består af ældre spillere, og kun målmand Jesper Hansen og Mikkel Rygaard kunne være emner for udlandet.

Guldet ligger på den lange bane.

Lyngby Boldklub er en af landets bedste talentfabrikker, der spytter spændende spillere ud på stribe.

Hele vejen ned igennem Lyngbys ungdomsafdeling arbejdes der målrettet og professionelt med at udvikle fremtidens stjerner, der måske kan sælges til udenlandske klubber for millionbeløb. Derfor er klubbens talentarbejde inter-essant for en køber.

I efteråret var Gustav Marcussen, Oskar Snorre, Oliver Kjærgaard og Jens Odgaard alle på U19-landsholdet, og Jens Odgaard er de seneste par år blevet fulgt nøje af udenlandske storklubber.

Det er et salg af Jens Odgaard - og andre åbenlyse talenter - der måske kan gøre Lyngby Boldklub til en fornuftig forretning og dermed sikre køber en fornuftig forrentning af investeringen.

Publiceret: 11. Januar 2017 11:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Det grønne område

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt