Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Tættere på afgørelsen: Torsdag beder letbaneselskabet ejerne om at godkende økonomien

26. februar forventes ejerne - staten, regionen og kommunerne - at sige endeligt ja til letbanen. Budrunden er slut, og økonomien ser ud til at holde sig inden for rammerne

Ved mødet i letbanens borgmesterforum onsdag eftermiddag besluttede man, at man torsdag vil sende sin indstilling om letbanens fremtid til ejerne: staten, regionen og de 11 kommuner, der er med i letbanen.

Formanden for letbanekommunerne, Gladsaxes borgmester Trine Græse (S), ville dog efter mødet ikke direkte sige, hvad indstillingen bliver.

Dog kunne hun fortælle, at 26. februar ved vi, om letbanen bliver til noget. Her skal de tre ejere nemlig melde ud, om de vil godkende det økonomiske grundlag, som er resultatet af den udbudsproces, som har været i gang i lang tid nu.

Med skæringsdatoen 26. februar betyder det, at hver kommune - således også Lyngby-Taarbæk - senest 23. februar skal godkende økonomien i projektet. Og dermed projektet.

På et mødet i letbanens borgmesterforum 26. februar skal man så finde ud af, om der er flertal blandt kommunerne for projektet.

Det vil der højst sandsynligt være.

Den eneste kommune, hvor der er modstand, er Lyngby-Taarbæk. Og modstanderne, Konservative, er - trods sine 10 mandater - i mindretal. Skal Lyngby-Taarbæk stemme nej til projektet, kræver det, at borgmester Sofia Osmani får vendt blot én politiker fra enten S, V, SF, Radikale eller Enhedslisten.

"Jeg har en klar forventning til, at alle tre ejere godkender økonomien den 26. februar," sagde Trine Græse til Det Grønne Område onsdag eftermiddag.

Dermed sagde hun også indirekte, at økonomien i buddene holder sig inden for rammerne.

Publiceret: 10. Januar 2018 21:02
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Det grønne område

Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt