Der bliver anderledes trængsel på fredag, når Taarbæk Tennis Klub fejrer 85 års jubilæum.
Der bliver anderledes trængsel på fredag, når Taarbæk Tennis Klub fejrer 85 års jubilæum.
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Taarbæk Tennis Klub fylder 85 år

Det bliver fejret med reception på fredag

Af Mikael Østergaard
I 1932 blev læge i Taarbæk, Aage Arnold-Larsen, formand for Taarbæk Idrætsforening, og kort efter blev tennis optaget som ny idrætsgren i foreningen.

85 års jubilæet markeres med en reception fredag den 8. september kl. 15-18 i klubhuset.

Straks fra starten havde tennisafdelingen adgang til tre tennisbaner: en bane i Cottageparkens skov (den nuværende bane 3), en bane ved det daværende Taarbæk Hotel samt en privat tennisbane ved Trepilelågen, som dog efter kort tid ikke længere var til rådighed. Årskontingentet var 25 kroner.

I 1934 fik klubben anlagt en ny tennisbane oven for Taarbæk Strandvej (den nuværende bane 1), og i 1935 endnu en tennisbane i forlængelse heraf (den nuværende bane 2) samt en tennisbane (den nuværende bane 4) ved siden af den gamle skovbane.

I forbindelse med, at antallet af tennismedlemmer voksede, fik tennisafdelingen i 1939 egen bestyrelse under idrætsforeningens hovedbestyrelse, egen generalforsamling og eget budget.

Tennisafdelingen havde i 1935 omkring 100 medlemmer, og det medlemstal holdt sig i lange perioder indtil slutningen af 1960’erne, hvor interessen for tennis voksede.

I 1962 kunne Gabriel Jensens Ferieudflugter indvie sit nye opholdssted for københavnske børn i sommertiden. Faciliteterne var placeret lige nord for bane 1 og bestod af køkken, halvtag og baderum, som tennisklubben fik ret til at benytte, når der ingen børn var.

I 1970 blev tennisafdelingen udskilt fra Taarbæk Idrætsforening og blev en selvstændig forening med egne love. Den ny forening fik navnet Taarbæk Tennis Klub.

Samtidig med tennisklubbens 50 års jubilæum i 1982 kunne klubben indvie et nyt klublokale, der var opført i forlængelse af Gabriel Jensens Ferieudflugters faciliteter.

I 1990 blev bane 5 anlagt i skoven samtidig med en udvidelse af bane 3 og 4.

I årtierne efter 1970 voksede tennisklubbens medlemstal til tider betydeligt, og i perioder har der været venteliste på optagelse som medlem af klubben. I de senere år har medlemstallet – ligesom på landsplan – været stagnerende og ligget nogenlunde uændret på knapt 600 medlemmer.

Publiceret: 04. September 2017 17:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Det grønne område

ANNONCER
Se flere