Virum Kirke har indkøbt tillægget til salmebogen. Den indeholder nye samler.
Virum Kirke har indkøbt tillægget til salmebogen. Den indeholder nye samler.
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Syng med på de nye salmer

Virum Kirke inviterer til salmesang og middag

I Danmark har vi en meget stærk salmetradition, hvor Brorson, Ingemann og Grundtvig skaber fundamentet. Det afholder dog ikke moderne salmedigtere fra at give sig i kast med at digte nye salmer. Med salmebogstillægget ”100 salmer” vinder de moderne salmer indpas i folkekirkerne – heriblandt Virum Kirke.

”Der efterspørges og skrives i disse år nye salmer i stort tal, for salmer kan på bedste lutherske vis sætte nye ord på gamle sandheder og således være med til at åbne både evangelium og kirkedør for nutidsmennesket”. Sådan starter forordet i salmebogstillægget ”100 salmer”, som udkom sidste år. Blandt tusindvis af bud på nye salmer har en gruppe teologer og organister udvalgt de 100 ud fra en prioritering om poetisk, teologisk og musikalsk kvalitet – og så skal de være sangbare for menigheden.

Det bakker Virum Kirke op omkring, idet de netop har indkøbt salmebogstillægget, og med arrangementet ”100 salmer med middag” 24. oktober giver de menigheden mulighed for at lære en håndfuld af de nye salmer at kende, inden de tages i brug ved gudstjenesterne.

Salmerne vil blive introduceret ved en af præsterne, og kirkens organist Knud Rasmussen akkompagnerer. Efterfølgende spiser deltagerne sammen og hviler sangstemmerne.

”100 salmer med middag” er en del af Virum Kirkes arrangementsrække ”Syng med”, som foregår hen over efteråret, og som også inkluderer ”Morgensang” og ”Fællessang og frokost”.

Det er gratis at deltage og tilmelding er nødvendig.

100 salmer med middag

Hvornår: 24. okt. kl. 17-19. Tilmelding senest 20. okt.

TIlmelding: www.virumkirke.dk eller tlf. 45855715

Publiceret: 13. Oktober 2017 01:12

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Det grønne område

ANNONCER
Se flere