Rytterne fra Team CEC vil gøre sig bemærket på den internationale scene.

Rytterne fra Team CEC vil gøre sig bemærket på den internationale scene.

Lyngby CC med i ambitiøst cykelprojekt

Team CEC, som Lyngby CC er med i, vil være blandt de tre bedste juniorteams i dansk cykling.

Af
Mikael Østergaard

cykelløb

Opdateret:

Siden 2011 har Team CEC haft fokus på at udvikle ryttere fra Amager Cykel Ring, CK Fix og Lyngby Cycle Club og har gennem årene leveret flere store talenter til den danske cykelscene, blandt andre Tobias Kongsted, der i år var med i Giro de Sicilia.

Ambitionen er, at Team CEC vil være blandt de tre stærkeste juniorteams i dansk cykling og samtidig gøre sig bemærket i de internationale løb.

"Med Team CEC får juniorryttere en mulighed for at køre cykelløb i professionelle rammer. Er man ikke på et hold, er det umuligt at blive udfordret sportsligt, og som en lille klub kan Lyngby Cycle Club ikke selv stille et helt hold", siger Christian Ammitsøe, formand i Lyngby CC.

Sidste år havde Lyngby CC 4 ryttere med i truppen på 9 ryttere i Team CEC, men i år er William Harvald ene om at repræsentere de lokale farver.

"William er relativt ny i sporten, men træner flittigt og er meget dedikeret. Indtil nu har han siddet med, hvor han skulle, men det er for tidligt at dømme, hvor langt han kan nå", siger Christian Ammitsøe og tilføjer, at danske juniorryttere er blandt de bedste i verden.

Sæsonen for Team CEC startede med Junior Cup, og i sidste uge deltog holdet i den Internationale Junioren-Etappenfahrt i Cottbus, Tyskland, som er absolut højeste niveau inden for cykling.

Publiceret 16 April 2019 15:00

SENESTE TV