Danni König scorer mellem venner og fjender til 1-0 og bringer dermed Lyngby på sejrskurs. Foto: Fodboldbilleder.dk

Danni König scorer mellem venner og fjender til 1-0 og bringer dermed Lyngby på sejrskurs. Foto: Fodboldbilleder.dk ©Per Kjærbye

Øjner det forjættede land: Lyngby Boldklub tættere på superliga-playoff

Efter sejr på 2-0 over Silkeborg IF er al snak om nedrykning forstummet. Nu kigger man opad i tabellen

Af
Mikael Østergaard

fodbold Med sejr på 2-0 over Silkeborg IF holdt Lyngby fast i håbet om at kvalificere sig til play off-spillet til Superligaen. Der er godt nok stadig et stykke vej, hvis det skal lykkes, men bedømt på indsatsen mod topholdet har Lyngby både det spillemæssige niveau og den rigtige indstilling til at hente de nødvendige point.

Eneste malurt i bægeret var, at kampens helt store oplevelse, Jesper Christjansen, blev skadet i kampens afslutning og blev liggende uden for sidelinjen i 10 minutter, inden han støttet af to mand og med en kæmpe ispose på knæet blev hjulpet mod omklædningsrummet.

Der skal meget til, før hårdføre ’Jelle’ må humpe fra banen, og det vil være et kæmpe tab, hvis han ikke bliver klar til de afgørende kampe. Mod Silkeborg var han en evigt arbejdende dynamo på midtbanen, hvor han gang på gang kom i vejen for Silkeborgs opspil og samtidig havde overskud til at byde sig til i angrebet.

Også Rezan Corlu spillede en stor kamp. Det er tydeligt, at han omsider er kommet i form, og med sit hurtige antrit og snævre driblinger skabte han flere farlige situationer, og fire gange var han selv i afslutterens rolle. Men enten gik bolden forbi eller over mål, eller også stod Silkeborgs målmand i vejen.

Dødbolde et farligt våben

Der var masser af afslutninger fra kampens start. Rezan Corlu og Gustav Marcussen havde Lyngbys to første forsøg, og kort efter viste Thomas Mikkelsen to gange sine evner i målet.

Silkeborg kørte primært sine angreb igennem i venstre side, hvor Lasse Fosgaard var i problemer over for de jyske hurtigløbere. Men rigtig farligt blev det ikke.

Det gjorde det til gengæld midt i halvlegen, da Emilio Simonsen blev spillet fri omkring straffesparkspletten, men Silkeborg-keeperen parerede skuddet. Kort efter kom chancen til Lasse Fosgaard, men hans skud mod et åbent mål gik over.

I halvlegens sidste minut lykkedes det. Efter et hjørnespark gik bolden frem og tilbage, inden Danni König dukkede op mellem venner og fjender og bankede bolden i nettet til 1-0.

Målet viste endnu engang, at Lyngby er blevet dygtig til at få noget ud af dødbolde. En disciplin, som assistenttræner Mikkel Beckmann har brugt mange timer på at indøve med sine spillere.

Mål af publikums yndling

Rezan Corlu indledte 2. halvleg med to gode aktioner, og i den anden ende af banen leverede Thomas Mikkelsen en superredning, da en afslutning ramte en Lyngby-spiller og totalt ændrede retning. Men Lyngby-målmanden var hurtig i reaktionen og fik akrobatisk verfet bolden til hjørne.

Silkeborg overtog spillet og lagde pres på hjemmeholdet. Men så kom 100 kamp-jubilaren Jeppe Kjær på banen i stedet for Danni König, og den lille angriber svigtede ikke tilliden. Efter et Silkeborg-boldtab sendte Jesper Christjansen Jeppe Kjær afsted med to modstandere. Den første modstander blev afdriblet, og inden den anden havde opfattet situationen, havde Jeppe Kjær taget et træk forbi ham og sendt bolden over i modsatte sidenet til 2-0.

Da resterede der 12 minutter af kampen, og selvom Silkeborg lagde et tungt pres for at vende udviklingen og blandt andet havde en kæmpe hovedstødschance, var kampen afgjort.

Medvirkende til, at Silkeborg ikke fik scoret, var eminent spil af centerforsvaret, Lasse Nielsen og Markus Backmann, og ikke mindst af Martin Ørnskov, der spillede sin bedste kamp længe. Kæmpe skulderklap til Lyngbys veterananfører.

Publiceret 21 March 2019 11:55

SENESTE TV