Lars Klintrup coacher sine spillere.

Lars Klintrup coacher sine spillere.

Lyngby Badminton Klub sikrede sig oprykning før tid

For første gang siden 2007 er klubben i 2. division. Også oprykning til klubbens øvrige 4 seniorhold

badminton Lyngby Badminton Klub sikrede sig i sidste uge oprykning til 2. division med en sejr på 10-3 over Karlslunde.

Der blev aldrig tvivl om udfaldet, da den ene LBK-sejr efter den anden tikkede ind fra kampstart. Marie Falk lagde for i 2. DS og nedlagde modstanderen overbevisende i 2. sæt. Efter første runde var stillingen 3-1 i Lyngbys favør, og spændingen forsvandt hurtigt, som resten af kampen skred frem.

Det er værd at bemærke, at de 10 sejre blev afgjort i 2 sæt – godt hjulpet på vej af en flot opbakning af tilrejsende unge og ældre klubkammerater, som overdøvede de få lokale tilskuere i Karlslunde.

Historisk set skal man 12 år tilbage, siden LBK sidst havde et hold med i 2. division, da holdet rykkede op i 2007. Desværre med en nedrykning allerede efter én sæson.

Oprykning til alle hold

I løbet af samme uge sikrede tre andre af LBKs seniorhold sig oprykning, og hele seniortruppen rækker derfor armene i vejret og fejrer realiseringen af sæsonens målsætninger for alle hold – endda før den sidste runde.

Efter kampene gjorde seniorcheftræner, Lars Klintrup, og assistenttræner, Jesper M. Madsen, status og noterede, at klubbens målrettet strategi om at være en af de danske badmintonklubber med den største fremgang er lykkedes, og at LBK nu har det bedste udgangspunkt for at gøre det rigtig godt i 2. division og måske endda sikre endnu en oprykning til 1. division i løbet af få år.

Lars Klintrup var især glad for, at størstedelen af præstationerne i denne sæson kommer fra seniorspillere af egen avl. Det store udviklingsarbejde kombineret med en tilstrømning af gode spillere fra andre klubber har været medvirkende til at løfte niveauet yderligere. Det er dermed mange års udviklingsarbejde i LBK, der nu også bærer frugt i seniorregi ved en foreløbig kulmination med denne sæsons fire oprykninger. LBKs fem seniorhold er nu placeret i rækkerne lige efter hinanden: 3. division, 2. division, Danmarksserien, Københavnsserien og serie 1.

Der er dermed lagt op til et brag af en fest på lørdag, hvor sæsonens sidste runde for både 1. og 2. holdet spilles i Engelsborghallen fra kl. 13.

Publiceret 20 March 2019 22:00